Ak Yatırım’dan hisse senedi portföy önerileri

0
31

Ak Yatırım, araştırma bölümü tarafından yapılan analiz sonucunda hisse senedini portföyünü güncelledi. 

Ak Yatırım’dan yapılan açıklama şöyle;

“Aygaz’ı en çok beğendiğimiz hisseler arasına ekliyoruz. Petkim, Soda Sanayi ve TSKB’yi ise şu an için en çok beğendiğimiz hisseler arasından çıkarıyoruz.
   
Değişiklik sonrası en çok beğendiğimiz hisseler: Arçelik, Aygaz, Emlak GYO, Garanti Bankası, İş Bankası, Tekfen, Tofaş, THY’dir.
   
AYGAZ: Aygaz’ı ise cazip değerlemesi (2016 F/K: 8,0) ve 2016 (%6,4) ve yüksek temettü verimini (2017-2020 ortalama: %11) göz önünde bulundurarak en beğendiğimiz hisseler listesine ekliyoruz.
   
PETKM: Listemize eklediğimiz 24 Aralık 2015 tarihinden bu yana BIST-100 Getiri Endeksi’nin %11,8 üzerinde performans sağlamasını göz önünde bulundurarak, Petkim’i kâr realizasyonu amacıyla şu an için öneri listemizden çıkartıyoruz.
   
SODA: Soda Sanayi’yi de kâr realizasyonu amacıyla listemizden çıkartıyoruz. Hisse, portföye dahil edildiğinden bu yana, bir aydan kısa bir sürede BIST-100 Getiri Endeksi’nin yaklaşık %8 üzerinde getiri sağlamıştır.
   
TSKB: Portföye giriş tarihinden itibaren BIST-100 Getiri Endeksi’nin %6’nın üzerinde getiri sağlayan TSKB’yi de yukarı potansiyelinin azalmasının yanı sıra, makro ihtiyati tedbirlere ilişkin alınması planlanan olumlu uygulamalardan diğer bankalara kıyasla daha az etkileneceği beklentisi ile portföyümüzden çıkartıyoruz. Anadolu Efes, Bagfaş ve Kardemir, şu an için en az beğendiğimiz hisseler arasında yer alıyor. ”