​ABD’li enerji şirketinden tüm çalışanlarına 100.000 dolar Noel primi

    0
    23

    ABD’de Teksas merkezli enerji kuruluşu Hilcorp’un milyarder kurucusu, şirket tahmini kâr hedeflerinin çok üzerinde bir performans sergilediği için çalışanlarını cömertçe ödüllendirmeye karar verdi.

    Fransız ekonomi gazetesi “Les Echos”da yer alan habere göre, Hilcorp Energy Co’nun istisnasız bütün çalışanları, son beş yıldaki hizmetlerinden dolayı 100 biner dolarlık Noel primleriyle ödüllendirilecekler. 

    Teksas’ta, Houston merkezli enerji şirketi Hilcorp Energy Co petrol ve doğalgaz sondaj ve üretimi alanında faaliyet gösteriyor ve bin 400 çalışana sahip. Sonuç itibariyle, 100 bin dolarlık primlerin toplamı da şirket için milyonlarca dolarlık bir ödeme anlamına geliyor.

    Şirketin başındaki Jeffrey Hildebrand da, Amerikan iş dünyasının geleneksel yapısına uygun şekilde, tamamen kendi çabalarıyla sıfırdan bu noktaya ulaşmış birisi; bundan dolayı da, çalışanları ödüllendirmenin öneminin bilincinde.  Şirketin 2015 yılı sonu için belirlediği hedeflere daha bahar aylarındayken ulaşıldığından, patron çalışanlarını tebrik etmek istedi.

    Hilcorp aslında daha önce de, bir önceki beş senenin hedefleri tutturulduğu için 2010 yılında çalışanların her birini yaklaşık 50.00 dolar değerindeki otomobille ödüllendirmişti. Şirket Fortune’un 2015 yılı sıralamasında da “çeşitlilik açısından en iyi çalışılacak yerler” sıralamasında yer aldı. Bu yaz da “Milenyum kuşağı için en iyi iş yerleri” sıralamasına dahil olurken, “Çalışmak için en iyi 100 şirket” kategorisinde de 20’inci oldu.

    100 bin dolarlık prim ve daha önceki ödüller şirket çalışanlarının kalplerini fethetmiş durumda. Nitekim on yılı aşkın bir zamandan beri şirketin resepsiyon sorumlusu olan Amanda Thompson “Patronumuz Bay Jeff Hildebrand ve başkanımız Greg Lalicker, birer motivasyon makinesi; inanılmaz” sözleriyle sevincini dile getiriyor.