ABD’den Yemen’de El-Kaide operasyonu: 40 ölü

    0
    16

    Yemen’in El-Beyda ilinde ABD’ye ait hava kuvvetlerinin düzenlediği saldırıda aralarında terör örgütü El-Kaide komutanlarının da olduğu 40 kişinin öldüğü bildirildi.

    Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Amerikan savaş uçaklarının Kayfe’ye düzenlediği hava saldırısının ardından paraşütçü komando birlikleri bölgeye indi. Askerlerin, El-Kaide komutanlarından Abdurrauf ez-Zeheb’in evine baskın düzenlediği operasyonda, bölgede uzun saatler şiddetli çatışma seslerinin duyulduğu aktarıldı.

    Örgüt komutanları öldürüldü
    Söz konusu operasyonda, aralarında Zeheb ile kardeşi Sultan’ın yanı sıra örgüt komutanlarından olduğu belirtilen Seyfinnems el-Cufi’nin de yer aldığı 6’sı kadın, 3’ü çocuk 40 kişinin öldüğü kaydedildi.

    Okul ve cezaevi de hedef alındı
    Operasyonun düzenlendiği bölge yakınlarında yerleşim alanlarının olduğu ifade edilirken, Amerikan savaş uçaklarının düzenlediği saldırıda, El-Kaide militanlarına ait olduğu söylenen bir okul ile cezaevinin de hedef alındığı belirtildi.

    Bölge sakinleri, Amerikan savaş uçaklarının, El-Beyda ilinin çevresinde yer alan Es-Sevadiye, Radman, Nu’man ve Natı ilçelerini dün geceden bu yana yoğun şekilde bombaladığını kaydetti.