ABD’de özel sektörde istihdam beklentilerin altında geldi

    0
    46

    ABD’nin bordrolar üzerinden hesaplanan ve istihdam verileri için öncü gösterge olarak kabul edilen özel sektörde istihdam analistlerin beklentilerinin altında geldi.
       
    ADP ve Macroeconomic Advisers tarafından hazırlanan indikatörlere göre, Ekim ayında özel sektörde istihdam 147 bin artış gösterdi. Piyasalarda beklenti 170 bin artış olacağı yönündeydi. 
       
    Bir önceki ayın rakamı 154 binden 202 bine revize edildi.
       
    Küçük işletmelerde istihdamın 34 bin arttığı ayda, orta boy işletme istihdamı 48 bin, büyük boy işletme istihdamı 64 bin yükseldi.
       
    Aynı ayda üretim sektörünün istihdamı 18 bin düşüş gösterirken, hizmet sektöründe istihdam 165 bin arttı. 
       
    Üretim sektörünün alt gruplarından inşaat sektöründe 15 bin, doğal kaynaklar ve madencilik sektöründe 2 bin ve imalat sektöründe bin kişi istihdam düşüşü yaşandı.
       
    Hizmet sektörünün alt gruplarından ticaret, taşımacılık ve kamu grubunda 17 bin, bilişim sektöründe 3 bin, finans sektöründe 18 bin,Profesyonel iş hizmetlerinde 69 bin, eğitim ve sağlık hizmetlerinde22 bin, turizm sektöründe 38 bin artış olurken, diğer hizmetlerde2 bin düşüş meydana geldi.
       
    Aynı ayda bayilik(Franchise) sektörü isdihdamı ise 25 bin artış gösterdi.
       
    ADP ve Macroeconomic Advisers, her ay istihdam verileri açıklanmadan önce özel sektörde istihdam büyümesini açıklıyor. İstihdam verileri cuma günü açıklanacak.