ABD’de işsizlik başvuruları beklenenden iyi

0
46

ABD’de işsizlik maaşına ilk kez başvuranların sayısı geçen hafta 276 binle beklentinin hafif altında gerçekleşti. 

ABD Çalışma Bakanlığı’nın bugün açıklanan verilerine göre, geçen hafta ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı önceki haftaya oranla 8 bin kişi azalarak 276 bin oldu. Başvurulara yönelik piyasa beklentisi ise 278 bin olarak belirlenmişti.

Bu arada, bir önceki haftanın işsizlik başvuruları 282 binden 284 bine revize edildi. Başvurular, söz konusu dönemde son 5 haftanın en yüksek seviyesini kaydetmişti. 

Veriler, ayrıca son 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvurularının 2 bin 750 kişilik artışla 274 bin 750’ye yükseldiğini ortaya koydu. 

Öte yandan, süregelen işsizlik başvuruları önceki haftaya oranla 26 bin kişi azalarak, 2 milyon 196 bine geriledi.  
Ekonomistler, işsizlik maaşı başvurularının izlediği genel grafiği, istihdamdaki iyileşmenin yavaşlayan büyümeye rağmen devam ettiği şeklinde değerlendirirken, yarın açıklanacak mayıs ayı tarım dışı istihdam verisinin sektördeki gelişmeleri daha iyi yansıtacağını vurguluyor.

ABD’de tarım dışı istihdam nisanda 223 binle beklentinin hafif altında gerçekleşirken, işsizlik oranı yüzde 5,4 ile son 7 yılın en düşük seviyesine gerilemişti. Yarın açıklanacak mayıs ayı tarım dışı istihdam 220 bin seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor.