“Estetik ve sağlığı ciddiye almak gerekiyor”

0
256

Öncelikle sizi tanıyarak başlayalım, güzellik sektörüne nasıl girdiniz?

Clinic up iş ortakları olarak, HGG biyografi, sağlık, estetik ve güzellik sektörüne ilk olarak 2007 yılında giriş yaptık. O zaman var olan iş yatırımlarımızı genişletmek için, tavsiyeler üzerine yatırım gerçekleştirdik. Adım adım profesyonelleşen bir vizyonla, medikal estetik hizmetleri sunucusu ve plastik cerrahi alanında danışmanlık veren bir işletme haricinde; sağlık turizmine de katkı sağlamak ve sektörde güçlü bir oyuncu olmak için yatırımlarımıza devam ediyoruz.

 Markayı ne zaman kurdunuz, markayı kurarken ne gibi zorluklar yaşadınız?

Natura Sağlık 12 yıldır süre giden bir yatırım şirketi, markası ClinicUp 2 yılı aşkın süredir pazarda hizmet veriyor. Markamız kuruluş tarihi 12 Temmuz 2016… 3 yıllık bu süreci göze aldığımızda markanın bulunduğu mevcut hale gelebilmesi için maddi manevi yatırımlar yaparak kendini yenileyen ve inovatif bir hizmet markası oluşturduk. Kuruluş aşamasındaki operasyonel yatırımlar her markanın en büyük zorluğudur… ne yazık ki ülkemizin bir dönem yaşadığı terör olayları da markamızı biraz yavaşlatmış olabilir.

Şu an geldiği noktayı baz alarak markanızın mevcut durumunu nasıl değerlendirirsiniz

Sektörde geçen 12 yılda zamanla profesyonelleştik. Artık, Sağlık turizmine de katkı sağlamak ve sektörde güçlü bir oyuncu olmak hedefiyle ek olarak clinicupglobal olarak dijital yatırım yaptık. Markamız kuruluş tarihi 12 Temmuz 2016 haliyle zorlu 3 yıllık bu süreci de göze aldığımızda markanın bulunduğu mevcut kapasite raporuyla doğru orantılı sürekli yükselen bir trend içinde olduğumuzu söyleyebilirim.

Türkiye’deki güzellik sektörü hakkında genel bir bilgi vermeniz mümkün müdür? Sektör hacmi nedir, mevcut durum vs 

Güzellik sektörü yerini daha çok antiaging wellness a bir bakımdan, sağlıklı, iyi düşünen bir beyin ve güzel olma hali sunumuna dönüştü.

Havyarlı bakımlar, teknolojik dolgu malzemeleri, FDA onaylı ameliyatsız yüz germe, gençleşme vb.. bir çok uygulama sektörün resmini değiştirdi. Güzellik sektörü şu an için 2 milyar dolar Turizm pastasında da sağlık turizminin 7,2 milyar dolarlık payı var.

Şu an ülkemize yurt dışından çok sayıda güzellik turizmi için turist geliyor… bu durumu biraz konuşalım neden Türkiye?

 

  • Fiyat
  • Türk Doktorları Gazi Yaşargil, Mehmet ÖZ, Necmettin Pamir vb.. isimlerin dünyada bilinirlikleri Türk doktorları Güvenilir Doktor algısında önemli payı var.
  • İstanbul Yaşam
  • 1 saat kadar yakınında Antalya, çeşme, bodrum vb.. harikaları
  • Tarihi Mekanlar
  • Alışveriş
  • Kişiye Özel Paket uygulanabilmesi… (uçak, otel, transfer, gezi ve alışveriş )

Peki sizin bu pastadaki payınız nedir ve payınızı arttırmak için atacağınız adımlar nelerdir?

Ek olarak , 4 Dilde sağlık turizmi yatırımı yaptık. Sürekli yenilenmek hem cihaz hem hizmet olarak. İnovatif bir mantıkla önümüzde ki 5 yıl içinde sektörün payından ziyade en güveniliri olmayı hedefledik ve tüm kararlarımızı insan kaynaklarımızı da olmak üzere bu mantık çerçevesinde aldık.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey varsa ekleyebilirsiniz…

Estetik ve sağlık çok ciddiye alınması gereken bir durum. Son zamanlarda kafelerde dahi medikal müdahalelerin yapıldığını görüyoruz. Hastaların kendini daha güzel hissetmek için yaptırdıkları bu işlemler, istenmedik sonuçlar doğurabilir ve doğuruyor. Bu sebepten, doktor ve klinik seçerken çok özenli davranmalarını istiyoruz, hastaların. İşlem sonrası takip de çok mühim. Kullanılan malzemelerin niteliği, cihazların FDA ve bakanlık onaylı olması da diğer önemli unsurlar. Biz sosyal medyada filtrelere ihtiyaç duymadan, içten gelen güzelliğin dışarı çıkmasına yardımcı oluyoruz. Herkesin çok özel ve çok güzel olduğunun bilicinde olarak.

SAĞLIKLI ve İHTİYACIN OLAN KADAR GÜZELLİK CLİNİCUP DA SENİ BEKLİYOR.

Gökmen Gökbakan..