Putin: Gündem S-400’lerin sevkiyatının tamamlanması

0
51

Moskova’da ikili görüşme gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ortak açıklama yaptı. Putin, “Gündemimizde S-400 hava savunma sisteminin sevkiyatının tamamlanması var” derken, Erdoğan, 2018 yılında 6 milyon Rus turistin Türkiye’yi ziyaret ettiğini söyledi.

— Rus lider Putin’in Türk mevkidaşı Erdoğan ile Moskova’da yaptığı bire bir görüşmenin ardından yaptığı açıklamaların satır başları şöyle:

— Astana sürecinin garantörleri Rusya ve Türkiye olarak Suriye’de gerginliğin düşürülmesi için büyük çaba gösteriyoruz.

— Türkiye ile pekiştirilmiş ve ilerlemiş iş birliği çerçevesinde ilişkileri geliştirme kararı aldık. Türkiye ile ticaret ilişkilerimizin genişlemesi, bu alanda hala var olan kısıtlamaların kaldırılmasını sağlayabilir.

— Gündemimizde askeri-teknik iş birliğinin yanı sıra S-400 sistemlerinin Türkiye’ye sevkiyatının tamamlanması var.

— Akkuyu nükleer güç projesinin inşaatına ek finansman kaynaklarının çekilmesi planlanıyor. Türkiye’de bunu yapabilecek yatırımcılar var.

Putin’in ardından söz alan Erdoğan’ın açıklamaları da şöyle:

— Akkuyu santralinin temelini attık, geçen sene 6 milyon Rus vatandaşını misafir ederek yeni bir rekora imza attık. Bin 300 kadar işadamımız Rusya’da yatırımcı olarak bulunuyor. Hedefimiz 100 milyar dolar ticaret hacmine ulaşmak.