Twitter iftiharla sunar: ‘Günün Uygulaması’ uygulaması

0
581

Twitter’da ücretsiz uygulama yakalamak her zaman eğlenceliydi. Ücretsiz uygulama avlama zevkini öldürür mü belli olmaz ama artık Twitter’da ücretli bir uygulamanın 24 saat boyunca ücretsiz olarak sunulduğu bir uygulama var. Paris’ten çıkma App_OfThe_Day, sadece beş Tweet’in ardından 9 bin 228 kişiye ulaşmış ve beğenide beş yıldız üzerinden 4,5’a istikrarlı bir biçimde yerleşmiş görünüyor.

Uygulamanın takip ettiği güçlü karakterler düşünüldüğünde ulaşılan bu rakam mütevazı kalıyor. Üç arkadaşından Booba’nın 1,63 milyon ve Lafouine’ın 1,96 milyon takipçisi var. En gariban Matthieu Delormeau’nün takipçi sayısı ise, 707 bin. Sponsorlu olarak Twitter’da yer alan mesajı ile takipçi arayan uygulama, Twitter ortamında yeni iş modellerinin gündeme geleceğinin yeni bir işareti olabilir.

Bu tür tekliflerle çok karşılaşılıyor
Birincisi, bu tür teklifler teknoloji dünyasından çok perakende dünyasında karşılaşılan şeyler. Perakendenin daha çok müşterinin mağazaya ayağının alışmasını sağlama hedefi, App Store için uygulanmaya başlanmış oluyor. Bu, pazarlama eksenli gelir modellerinin daha fazlasını görmeye hazır olmayı gerektiriyor. Sosyal ağlardaki iş modellerini yakından takip etmek ve yenilerini geliştirmek için doğru zaman.

İkincisi, kullanıcıların uygulamaya para ödemeyi istememe ama bir uygulamanın içindeki özelliklerden sonuna kadar kesenin ağzını açmaya hazır olma şeklinde duygularının, bir gerçek olarak kabul gördüğüne işaret ediyor. Bu gerçeği, çevrimiçi oyun şirketleri çok daha önceden keşfetmişti ve oyun içinde başarma hırsını kullanan yeni pazarlama taktiklerine çok önceden geçmişlerdi.

Üçüncüsü, uygulamayı geliştiren Fransız start-up’ı AppTurbo’nun kimliği –uygulamanın başarılı olması durumunda- sosyal medyada inovasyonun nereden geleceğini tahmin etmek açısından önem taşıyor.
AppTurbo’nun kurucusu Guillaume Sztejnberg, BNP Paribas’nın satışında yedi ay çalışmasının dışında hayatının önemli bölümünü girişimciliğe adamış biri. Linkedin’de en büyük övgüyü girişimcilik yanıyla alıyor.

Ocak 2014’te 24 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşan AppTurbo’nun kurucusunun diğer girişimleri, dört yaşındaki Tuttodeal (www.tuttodeal.com) ve 2007’de kurduğu Poker Store (www.pokerstore.fr). 2010’da kurulan Tuttodeal, farklı grup satın alma tekliflerini bir arada sunuyor ve karşılaştırma servisi veriyor. Bu iş modeli, dört senedi süren operasyonun zeminini oluşturuyor. Poker Store ise sadece 1,5 yıl hayatta kalan bir servis olmuş. Bıçağın bu iki yanı, beklemeye gerek kalmadan alınan dersi sunuyor.