Kuveyt Türk Bank AG’nin açılışı Frankfurt’ta gerçekleştirildi

0
97

Kuveyt Türk, Almanya’da tam bankacılık lisansı alan ilk katılım bankası olurken, bankanın iştiraki Kuveyt Türk Bank AG’nin açılışı Frankfurt’ta gerçekleştirildi.
 
Avrupalılara tam bankacılık hizmeti sunacak olan ve yüzde 100 Kuveyt Türk iştiraki Kuveyt Türk Bank AG’nin açılışı Frankfurt’ta gerçekleştirildi.
 
Frankfurt’taki ilk şubesi ile 4 milyon Avrupalı müşteriyi hedefleyen Kuveyt Türk, Almanya’da tam bankacılık lisansı alan ilk katılım bankası unvanına da sahip oldu.
 
Açılış töreninde konuşan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, uluslararası bankacılık hizmetleri veren bir kuruluş olarak birçok ülkeye geçiş noktası üzerinde bulunan ve stratejik açıdan Avrupa’nın merkezi konumunda olan Almanya’da katılım bankacılığı hizmeti verecek olmalarından ötürü mutlu olduğunu söyledi.
 
Katılım bankacılığı sektörünün özellikle son dönemde dünyada hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve Almanya’dan da bu yönde gelen talepleri değerlendirdiklerini ifade eden Uyan, yalnızca Almanya’da değil Avrupa’da yaşayan herkese ihtiyaç duydukları ürün ve hizmetleri ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.
 
“BUNDESBANK, BİZİ İLK FAİZSİZ BANKA KURULMASI NOKTASINDA YETKİLİ KILDI” 
Kuveyt Türk Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanvekili Abdullah Tivnikli, üç senelik çalışmadan sonra Almanya’da ilk faizsiz bankanın kuruluşunu yapmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi.
 
Kuruluş öncesinde ciddi çalışmalar yapıldığına dikkati çeken Tivnikli, “Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) bizim sistemimizi, yapımızı çok ciddi şekilde inceledi ve çok derinlemesine çalışmalar yaptı. Bizi ilk faizsiz banka kurulması noktasında yetkili kıldı. Bu da bizim için gurur verici” diye konuştu.
 
“BANKANIN, FİNANSAL PİYASALARI GÜÇLENDİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
 
Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici ise, Frankfurt’ta Türkiye’den 7 banka bulunduğunu ve Türk bankası sayısındaki artışın gurur verici olduğunu ifade etti.
 
 Frankfurt’un finans merkezi olarak çok önemli bir kent olduğunu vurgulayan Ekici, bu nedenle bir çok uluslararası banka merkezinin Frankfurt’ta olmasının doğal olduğunu kaydetti.
 
Kuvey Türk’ün Frankfurt’taki potansiyeli değerlendireceğini söyleyen Ekici, “Bankanın, finansal piyasaları güçlendireceğini düşünüyorum. Çünkü finansal piyasalara yeni bir konsept yeni bir yaklaşım getiriyor. Frankfurt’ta çok başarılı olacaklarına eminim” dedi.
 
Çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubunun ilgi gösterdiği açılış törenine Kuwait Finance House Başkanı Hamad Almarzouq, Kuwait Finance Hause Üst Yöneticisi (CEO) Manzin Alnahedh, Hessen Eyaleti’nden çok sayıda Türk iş adamı ve bankanın üst düzey yöneticileri de katıldı. 
 
YENİ ŞUBELER DE AÇILACAK 
Verilen bilgilere göre faaliyetlerine Frankfurt, Berlin ve Mannheim şubeleriyle başlayan banka, kısa vadede Köln, Düsseldorf, Essen ve Münih’te yeni şubeler açmayı planlıyor.
 
Kuveyt Türk AG, Almanya’nın önemli şehirlerinde şube ağını genişlettikten sonra Orta Avrupa’ya açılmayı hedefliyor. 2015 yılı sonunda 10 binin üzerinde hesabı yöneteceğini öngören banka, bu hesaplarla toplam 121 milyon avro mevduata sahip olmayı ve yıl sonunda 154 milyon avro aktif büyüklüğüne ulaşmayı hedefliyor.
 
Frankfurt şubesinde banka müdürüyle birlikte 6 kişi görev yapacak. Uzun yıllar Ziraat Bankası’nın Frankfurt ve Ankara şubeleri ile Turkmen Turkish Joint Stock Commercial Bank ve Kazakhstan Ziraat İnternational Bank Müdürü olarak görev yapan Gürbüz Gündüz, Kuveyt Türk Bank AG’nin Frankfurt Şube Müdürlüğü görevini üstlendi.