8. İstanbul Moda Konferansı başladı

0
53

 “8. İstanbul Moda Konferansı & 31.IAF Dünya Moda Kongresi” bugün İstanbul’da başladı.
 
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nden (TGSD) yapılan yazılı açıklamaya göre, TGSD’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen “8. İstanbul Moda Konferansı & 31.IAF Dünya Moda Kongresi”,  moda dünyasının lider isimlerini bir araya getirdi. 
 
Her yıl dünyaca ünlü markaların CEO ve yönetim kurulu başkanlarını ağırlayan konferansın açılışında konuşan TGSD Başkanı Şeref Fayat, 10 Ekim Cumartesi günü Ankara’da yaşanan terör eyleminde hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.
 
“Bu tür saldırıların bizi birbirimize daha da bağlayacağını düşünüyor, terör gruplarının amaçlarına ulaşamayacağına inanıyorum” ifadelerini kullanan Fayat, “Bu yıl Ekim ayında konferansı yapma sebebimiz, iki dönem başkanlığını da yaptığımız Uluslararası Hazırgiyim Federasyonu’nun (IAF-International Apparel Federation) Dünya Moda Kongresini İstanbul’da yapmak istemesi. Bu sebeple iki önemli moda etkinliğine ev sahipliği yapıyoruz” dedi.
 
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi de konuşmasında 2023 için 60 milyar dolarlık ihracat hedefi koyduklarını anımsatarak, şunları kaydetti:
 
“Bu hedefi yakalamak için moda-tasarıma ağırlık verip katma değerli üretime odaklanacağız. Türk hazır giyim ve konfeksiyon sektörü üretimde, istihdamda, katma değerde ve ihracatta Türkiye’nin lokomotif sektörü olmayı sürdürüyor. Geçen yıl 217 ülkeye ihracat yaptık. Ülkemize 18,7 milyar dolar döviz kazandırdık. Hazırgiyim ve tekstil sanayi olarak ülkemizin öncü sektörüyüz.
 
Öte yandan ‘üretici ülke’ pozisyonumuzun yanına ‘organizatör ülke’ kimliğimizi ekleyeceğiz. Zorlu rekabet koşulları nedeniyle fiyat tutturamayıp içeride yapamadığımız üretimi yurt dışına taşıyacak, ihracatımızı bu yöntemle de artıracağız. Bu süreçte üretim yaptırdığımız ülkelerle ilişkilerimizi yukarılara koyacağız, daha da derinleştirip hedef çıtamızı yükselteceğiz.”
 
Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım ise, “2014 yılı küresel krizin konuşulduğu bir yıl oldu. Her şeye rağmen ülkemiz, 171 milyar dolarlık ihracat yapmayı başardı. 2015 yılı dünya ekonomik anlamında da çok zor geçen bir yıl. Hazırgiyim ihracatta lokomotif sektörümüz. Global ölçekte rekabet edebildiğimiz bir sektör. Mihenk taşlarından biri. 2023 yılı için iddialı hedeflerimiz var. Bunları gerçekleştirebilmek için canla başla çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
 
Etkinlik yarın da devam edecek.