31 Aralık 2015 İstanbul’da okullar tatil mi… İstanbul’da kar tatili olacak mı?

0
44
İstanbul’u öğleden sonra etkisi altına alması beklenen kar yağışı bazı bölgelerde etkisini göstermeye başladı.
 
Kar yağışı yoğun olarak Tuzla, Pendik ve Kartal’da etkisini gösterdi. Avrupa yakasında da yüksek kesimlerde aralıklarla kar yağışı etkili oluyor. Halkalı civarında da kısa süreli dolu yağdı. Sürücülerin yağış nedeniyle yavaş ilerledikleri görüldü.

Kentte kar yağışının öğle saatlerinden sonra yoğunlaşması bekleniyor.

BELEDİYE EKİPLERİ NÖBETTE
Belediye ekipleri de sabah erken saatlerden itibaren kar nöbeti tutuyor. Kar küreme, tuzlama araçları ile çekiciler belirlenen noktalarda hazır tutuluyor. Metrobüs yolu yakınlarında da küreme ve tuzlama araçları bekletiliyor.

Boğaziçi köprüsü girişinde bekleyen görevlilerden biri, ” Tedbirimizi aldık kar yağmasını bekliyoruz ” diye konuştu.

31 ARALIK TATİL Mİ?
İstanbul’da gece boyu devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

Kentte kar yağışının sabah saatlerinde etkisini artırmasıyla birçok araç yollarda kaldı.

Unkapanı Köprüsü üzerinden Taksim istikametine giden bazı araçlar Tarlabaşı Bulvarı’ndan çıkamadı. Bazı sürücüler araçlarına zincir takarken, bazıları da yoldan geri dönerek ters yönde ilerledi.

Yolda kalan toplu taşıma araçlarından inen yolcuların yola yaya olarak devam etti.

Yenikapı-Hacıosman metrosunda seferle ise sabah saatlerindeki yoğunluktan dolayı Şişli aktarmalı olarak yapıldı.

Kentte gece boyunca tuzlama çalışması yapılırken, D-100 ve TEM otoyollarında da trafiğin kontrollü olarak sağlandığı bildirildi.

Bu arada yoğun tipi nedeniyle Şehir Hatları seferlerinde de iptaller ve aksamalar yaşanıyor.

İstanbul Valiliği, kentte devam eden kar yağışı nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi.

Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamilepersonelin de idari izinli sayılacağını duyurdu.

İstanbul’da Yeni Yüzyıl, MEF, Bilgi, Arel, İstanbul Teknik, Bahçeşehir, Okan, Nişantaşı, Özyeğin ve Piri Reis üniversiteleri de kar yağışı nedeniyle eğitime ara verdi.

THY SEFERLERİ İPTAL
İstanbul’da beklenen yoğun kar yağışı dolayısıyla hava ulaşımında olabilecek aksaklıklar nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) 142 uçuşunu iptal ettiğini duyurdu.

THY’nin resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Değerli yolcularımız, İstanbul’da 30 Aralık’ta hafif şiddette başlaması öngörülen kar yağışı 31 Aralık tarihinde şiddetini artırması öngörülmektedir. Bu nedenle İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanlarından meteorolojik beklenti sebebiyle, olası kapasite azaltılması doğrultusunda aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir.

İptal edilen seferler
30 Aralık İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan dış hatlarda Bişkek, Sofya, Tahran iç hat ise Ankara,Konya,Amasya.

31 Aralıkta Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Ankara, Trabzon, Konya, Diyarbakır, Erzurum, İzmir, Antalya.

31 Aralık İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan iç hat Mardin, Elazığ, Ağrı, Iğdır, Van, Sivas, Erzurum, Muş, Batman, Mardin, Adıyaman, Amasya, Sinop, İzmir.

31 Aralık İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Almati, El-Kasim, Kabil, Basra, Milano, Bakü, Venedik, Bologna, Hamburg, Münih, Brüksel, Batman, Düsseldorf, Üsküp, Saraybosna, Kazan, Nahçıvan, Gence, Kabil, Zürih, Riga, Tiflis, Bişkek, Ulan Batur, Köln, Tel Aviv, Lizbon, Tallinn, Stuttgart, Kuveyt, Rotterdam, Oslo.