2024 Yapay Zeka Bilgisayarlarının Yılı Olacak

0
1064
HP Türkiye Genel Müdürü Serdar Uçar

HP tarafından düzenlenen basın toplantısında yeni çağda kullanıcı deneyimlerini artıran ve iş süreçlerini basitleştiren HP ürünleri sergilendi. Toplantıda ayrıca hibrit çalışma dünyası, oyun ve yapay zeka konularına değinildi.

HP, düzenlediği basın toplantısında HP Türkiye’de yeniden genel müdür olarak göreve başlayan Serdar Urçar’ın ev sahipliğinde HP’nin çalışmanın yeni çağına yön veren vizyonu paylaştı ve yeni yıla dair beklentilerini ortaya koydu.

Kişisel sistemlerde pazarın istikrarını tekrar kazandığına değinen Serdar Urçar, “Kişisel bilgisayar endüstrisinin bilgi işlemde ve çevre birimleri ve hizmetler de dahil olmak üzere tüm kişisel sistem kategorilerinde büyümeye geri dönmesini bekliyoruz. Bu kategorinin olumlu yapısal pazar eğilimleri tarafından yönlendirilen uzun vadeli büyüme için hazır olduğunu görüyoruz. Esnek çalışma ve öğrenmenin yanı sıra yapay zeka, daha fazla bilgi işlem ve daha sürükleyici dijital deneyimlere olan ihtiyaç artırmaya devam edecek. Bu da daha zengin konfigürasyonlara ve ek çevre birimleri ile hizmetlere olan talebi artıracak” dedi.

HP’nin Victus, OMEN ve HyperX gibi markaları içeren portföyüyle hem oyun bilgisayarları ve çevre birimleri arasında entegre çözümler sunmasını, hem de HyperX çevre birimlerini oyun bilgisayarı ve daha geniş konsol ekosisteminde çalışacak şekilde tasarlayarak daha geniş bir pazar fırsatının peşinden gitmesini sağlayacağına inandıklarını belirten Urçar, “Burada performans ve sorunsuz bağlantı en kritik öneme sahip. Oyuncular için en iyi deneyimi sunmaya odaklanmış durumdayız” dedi. 

Bilgisayarlarda Yeni Bir Çağ Başlıyor 

Yapay zeka çağında güvenin önemini vurgulayan HP, şirket genelinde hayata geçirdiği yapay zeka stratejisiyle dönüşüm çağına imza atmaya hazırlanıyor. Yerel bilgisayar üzerinde çalışabilen üretken yapay zekanın yetenekleri, bilgisayarların tanımını ve neler yapabileceğini de değiştirecek. 

HP, bunu sağlamak için silikon ve yazılım ortaklarıyla iş birliğini derinleştiriyor ve 2024’te ilk ticari ürünlerini pazara sunacak. Şirketler hibrit dünyada çalışanlarını faal, üretken ve güvende tutmak için mücadele ederken, HP kişisel bilgisayar kategorisinin büyüme oranının bu akımla önümüzdeki 3 yıl içinde iki katına çıkabileceğine inanıyor.

İşyerinde üretkenliği önemli ölçüde artırmayı vaat eden büyük dil modellerine şimdiden tanık olduklarını belirten Urçar, bu alanda yaptıklarını şöyle aktardı: 

“Bilgisayarlarımızdaki ses, video ve pil yeniliklerimizle halihazırda sektör lideri yapay zeka geliştirmeleri sunuyoruz. Ancak bu yalnızca başlangıç. Uç noktanın yapay zeka deneyimleri sunmada sağladığı benzersiz değer eşliğinde artan bir inovasyon dalgası geliyor. Tıpkı internetin bilgisayarımızla yapabileceklerimizi temelden değiştirerek yeni bilgisayar yeteneklerine ve pazar büyümesine olan ihtiyacı artırması gibi, üretken yapay zeka da bilgisayarların yapabileceklerini önemli ölçüde değiştirecek. Bilgisayarlarımızda yeni yeteneklere olan ihtiyacı artıracak ve pazarın büyümesine yol açacak. Dahası, deneyimi kullanıcıya uygun hale getirerek bilgisayarın kullanımını kolaylaştıracak ve daha üretken olmanızı sağlayacak.”