2022 Dünya Kupası Kasım ayında oynanacak

0
44
Dünya futbol tarihinde bir ilke imza atılacak. FIFA, 2022 Dünya Kupası’nın Kasım – Aralık aylarında oynanacağını resmen açıkladı.
 
FIFA, Katar’ın evsahipliğinde düzenlenecek 2022 Dünya Kupası’nın Kasım ve Aralık aylarında yapılması fikrinin ön plana çıktığını  açıkladı. 
 
FIFA’nın internet sitesinden yapılan açıklamada, 2018-2024 yıllarındaki uluslararası maç takvimini belirleyen çalışma grubunun Doha’da düzenlenen son toplantısında, 6 aylık istişarenin ardından Katar’da yapılacak. 

2022 FIFA Dünya Kupası’nın oynanması için en uygun periyodun kasım-aralık ayları  olduğu konusunda fikir birliğine varıldığı bildirildi.

 
Çalışma grubu tarafından önerilen ve 6 futbol konfederasyonun da  desteğini aldığı belirtilen teklifin, 19-20 Mart tarihlerinde İsviçre’nin Zürih  kentinde düzenlenecek FIFA Yönetim Kurulu toplantısında görüşüleceği belirtildi.
 
Açıklamada, Katar’daki hava sıcaklıklarının futbolcuların ve  taraftarların sağlığı açısından tehdit oluşturacağı gerekçesiyle 2022 Dünya Kupası’nın Haziran-Temmuz aylarında düzenlenmesine olumlu yaklaşılmadığı ifade edildi.
 
Ayrıca, 2022 Kış Olimpiyat Oyunları’nın Şubat ayında düzenlenmesi, aynı yıl Ramazan ayının Nisana denk gelmesi nedeniyle turnuvanın gerçekleştirilmesi için Kasım-Aralık aylarının en uygun seçenek olduğu kaydedildi.