​150 milyar dolarlık masa tenisi maçı!

0
44

Dünyanın en büyük yatırım fonlarından Berkshire Hathaway’ın yıllık hissedarlar toplantısı yapıldı. 72,7 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin üçüncü kişi Warren Buffet’ın sahibi olduğu ve 79,2 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin insanı Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in de hissedarları arasında yer aldığı Berkshire Hathaway’in geleneksel hissedarlar toplantısına yaklaşık 40 bin kişi katıldı.

Her yıl geleneksel olarak ABD’nin Omaha kentinde (Buffet’ın memleketi) yapılan hissedarlar toplantısını Warren Buffet ‘Kapitalizmin Woodstock’u’ olarak tanımlıyor. Klasik bir genel kuruldan çok bir karnavalı andıran toplantıda artık bir gelenek haline gelen Gates-Buffet masa tenisi maçı yapıldı.

Ayrıca kurulan standlarda dondurma, gazete satışları yapılırken, dünyanın en tanınan insanları arasında yer alan Warren Buffet’ın maskotları, anahtarlarının satıldığı standlarda yer alıyor.

Bill Gates yaklaşık 26 yıldır bu etkinliğe katılıyor. Gates’in kurucusu olduğu The Gates Foundation Berkshire Hathaway’in yüzde 6’sına sahip. Gates aynı zamanda fonun yönetim kurulu üyeliğini yapıyor.

Pek Berkshire Hathaway’i ve Warren Buffet’ı bu kadar ünlü yapan ne? Buffet yaptığı akılcı yatırımlar verdiği doğru kararlarla fon dünyasının ‘gurusu’ olarak biliniyor. Örneğin Buffet’ın Berkshire Hathaway’i satın aldığı 1965 yılında S&P Endeksi’ne yatırım yapan biri bugün yatırımını bugün 110 bin doları buldu. 1965’te Berkshire Hathaway’a 1000 dolar yatıran bir yatırımcının ise bugün yatırımı tam 18 milyon dolara çıkmış durumda.

İşte Warren Buffet’ı diğerlerinden en büyük özelliği ‘Yüksek getiri’ O nedenle Berkshire Hathaway’in her yıl ABD’nin küçük bir şehrinde gerçekleşen hissedarlar toplantısı karnaval havasında geçiyor.