1.3 milyon euroluk tuvalet satışta

    0
    36

    Londra’nın dillere destan pahalı emlak piyasasında her gün yeni bir ilginç ve sınırları zorlayan örnekle karşılaşılıyor. Buna örnek olarak Aralık ayında, 1,6 milyon euro’ya satılan bahçe, 28.000 euro tutarında mütevazı bir öğrenci evi aylık kirası v.s. verilebilir.

    Tüm bunlara ek olarak, 2016 yılının başlarında İngiliz basınında çok daha ilginç bir satılık gayrı menkul ilanı göze çarptı. “Le Figaro” gazetesinde yer alan habere göre, bu kez yerin altında bulunan eski umumi tuvalet satışta. 55 metrekarelik bir alanı kaplayan bu tuvaletin satış fiyatı ise 1,3 milyon euro! Londra’nın doğusunda, Liverpool Street durağına yakınlığı dolayısıyla ayrıcalıklı bir konuma sahip olduğu belirtilen bu eski umumi tuvalet 2000 ila 2012 yılları arasında “Public Life” adı altında gece kulübü olarak işletilmiş ancak uyuşturucu v.s. gibi bazı uygunsuz davranışlar nedeniyle kapatılmış.  Eski umumi tuvalet ve daha sonra gece kulübüne dönüştürülen ve en sonunda da kapatılan söz konusu mekan, 60 kişilik bir kalabalığı kapsayabilecek genişlikte. Bu da samimi bir restoran, bar ortamı için elverişli olması anlamına geliyor. 1,3 milyon euro’luk fiyat da tuvaletin metrekaresinin yaklaşık 23.000 euro’ya denk gelmesi demek.

    Fiyatla ilgili bir fikir vermek gerekirse, Londra’nın şık semti Mayfair’de 30 metrekarelik bir stüdyo birkaç ay önce 1,3 milyon euro’ya satılmıştı. Mülkün satışıyla ilgilenen emlakçı o dönemde yaptığı açıklamada, “bu tür yerler genellikle bir yuva değil de, semtte bir adrese sahip olmak isteyenler tarafından satın alınıyor. Bu insanlar Mayfair’de oturuyorum demek için benzer mülk alımları yapıyorlar” demişti.