100 yaşındaki milyarder her gün işe gidiyor

    0
    64

    Ancak Pacific International Lines’ın kurucusu Chang Yun Chung için evde oturmak söz konusu değil.
    Yüz yaşındaki Singapurlu milyarder, şirketin yönetimini bu yılın başında oğlu Teo Siong Sang’a devretmesine rağmen her gün ofise gitmekte ısrarlı.
    Chang, her gün ofisteki faaliyetlerini bir günlüğe yazdığını ve her departmanın da kendisini görmeye geldiğini kaydediyor.
    Chang Yun Chung’a göre, 1967 yılında ikinci el iki gemiyle kurduğu şirketiyle bağını koparmamak zihnini faal tutmasını sağlıyor.
    Öte yandan, yaşlı milyarder şirkete yalnızca can sıkıntısından gitmiyor. Chang aynı zamanda dünyadaki ilk 20 nakliye şirketi arasında yer alan, 18 bin çalışana sahip bir organizasyonun başında, büyük bir sorumluluk üstlenen oğlu Teo’nun akıl hocalığını da yapıyor. Teo her gün babasına sabah ve öğle yemeğinden sonra olmak üzere iki kere akıl danıştığını belirtiyor. Böylece özellikle de üzerindeki baskının arttığı durumlarda soğukkanlılığını korumayı öğrendiğini söylüyor.
    Gençken daha fevri, daha sert bir yönetici olduğunu ifade eden Teo sözlerini şöyle sürdürüyor: “Ancak babam bana insanların sözümü dinlemeleri için onları güçle, otoriteyle korkutmak yerine kaliteli, saygın ve sözü dinlenecek bir kişi tavrıyla etkilemenin çok daha doğru olduğunu öğretti.”