1 Milyara Koşan Kripto Kullanıcı Sayısı ve İstihdam

0
1357

Fortune globalin yayınladığı bir rapora göre küresel kripto kullanıcı sayısının 2022’nin sonlarına doğru bir milyara ulaşılabileceği tahmin ediliyor.

Günümüzde teknoloji her alanda gelişme göstermekte. Bu durum üç boyutlu yazıcıların kullanılmasından, bankacılık işlemlerinin mobil cihazlar üzerinden yapılmasına

kadar değişmekte ve hayatın her alanında kullanılmakta. Teknolojik yenilikler sektör ayrımı yapmaksızın tüm ekonomiyi etkiliyor. Ancak bu dönüşümden daha hızlı nasibini alan sektörler de var. Bu sektörlerin başında da finans sektörü geliyor. Finans sektörü, hızı, yapısı ve kapitalizmin temel değeri olması dolayısıyla gelişmeleri en önce yaşayan sektör. Finans sektörünün günümüzdeki en önemli dönüşümü ise dijitalleşme ve blokzinciri uygulamaları. Gelecek dönem çok büyük gelişmelere gebe. İşte onlardan biri de küresel çapta kripto kullanıcı sayısının 2021 ocak ayında 106 milyon iken, yüzde 178 artarak aralık ayında 295 milyona ulaşmış olması. 2021 yılı, Tesla ve Mastercard’ın kripto ödemelerini kabul etmesiyle başlarken, BTC yılın ikinci bölümünde büyümesini hızlandırdı ve Ether (ETH) benimseme oranını geride bırakarak hakimiyeti elinde tuttu.

El Salvador’un Bitcoin’i resmi para birimi kabulü öncesinde, Ağustos ayı benimseme açısından olağanüstü bir ay oldu. 2021 yılında artan kripto kullanıcı sayısına dayanarak Fortune global, “2022’de benzer bir oranda artış gösterirse, 2022’nin sonunda 1 milyar kripto kullanıcı sayısına ulaşmış oluruz”

diye tahminde bulunuyor. Araştırmaya göre şirketlerde Bitcoin ve blockchain uzmanı arayışı hızla artıyor. Kariyer platformu Indeed’in alt şirketlerinden Be Seen tarafından paylaşılan yazıya göre, Bitcoin, blockchain ve kripto parayla ilgili şirketlerin aynı pozisyonlardaki çalışan arayışları da artış gösteriyor. Araştırmanın son bir yıla odaklanan kısmında ise Indeed üzerinde kripto parayla ilgili paylaşılan iş ilanlarının yüzde 26 arttığı gözleniyor. Bitcoin, blockchain ve kripto para alanında arama yapan şirketler arasında Deloitte, IBM, Accenture, Cisco ve Collins Aerospace ilk 5’i oluşturuyor. Bu alanda en çok ihtiyaç duyulan uzmanlar ise yazılım mühendisi, yazılım mimarı, full stack geliştirici ve front end geliştirici olarak sıralanıyor.