Vestel ile Turkcell’den işbirliği

0
55
Vestel ve Turkcell, 4,5G deneyimini yerli üretimin gücüyle kullanıcıya sunmak ve akıllı telefon ithalatını, ihracata çevirerek cari açığa pozitif katkı sağlamak amacıyla iş birliğine gitti.

Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında, Vestel’in Turkcell için 4,5G lansmanına özel geliştirdiği Venus V3 5020 tanıtıldı.

 Erdoğan, telefon pazarının büyüklüğünün dünyada 1,3 milyar, Türkiye’de ise 15 milyon adet olduğu bilgisini vererek, “Türkiye yükselen bir pazar. Akıllı telefona her türlü yatırımı yapmaya devam edeceğiz. Endüstri 4.0’a geçen ilk firma olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Turkcell gibi Türkiye’nin lider şirketlerinden biriyle yaptıkları iş birliğinden dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden Erdoğan, “4,5G hızını kullanıcıya en verimli ve ulaşılabilir şekilde sunmak için yaptığımız iş birliği kapsamında üretilen Venus V3 5020 yerli üretimin geldiği noktayı ve dünyayla rekabet edebilen Türk mühendisliğinin gücünü ortaya koyuyor. İş birliğimiz gelişerek devam edecek. Kazandığımız bilgi ve birikimin yanı sıra üretim gücümüzü tüm teknoloji firmalarıyla ortaklaşa projeler gerçekleştirmek için kullanmaya hazırız.” diye konuştu.

“Türkiye’nin ihracattaki tarihi hamlelerinden birini duyuruyoruz”
 Erdoğan, 18 yıldır sektöründe ihracat şampiyonu olan Vestel’in bu birikimi ile akıllı telefon pazarında Türkiye’de edindiği tecrübeyi birleştirerek yakın dönemde dış pazarlarda da adından sıkça söz ettireceğini vurguladı.
 Vestel City’de üretilen Venus V3 5020 akıllı telefonların, yurt dışı pazarlarda da yer alacağını belirten Erdoğan, “Cari açığa neden olan en önemli kalemlerden biri akıllı telefon ithalatı. Bunun önüne geçecek, cari açığı azaltacak çalışmalara odaklandık. Artık akıllı telefon üreten ve bu telefonları dünyaya ihraç eden bir Türkiye var. Turkcell ile yaptığımız iş birliği hem ürün hem hizmet ihracatı ile cari açığın azalmasına ve doğrudan istihdamın artmasına katkı sağlayacak. Bu nedenle bugün burada gerçekleştirdiğimiz toplantı ile Türkiye’nin ihracattaki en önemli ve tarihi hamlelerinden birini duyuruyoruz.” görüşlerini de paylaştı.

“En hızlı 4,5G’yi yerli telefonlarla dünyaya sunacağız”
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu da Türkiye’nin teknolojiye yön veren yerli markalarından biri olarak başta akıllı cihazlar olmak üzere teknolojinin her alanında yerli üretimi desteklediklerini söyledi.
Terzioğlu, “1 Nisan’da müşterilerimize söz verdiğimiz gibi ülkemize dünyanın en güçlü 4,5G altyapısını sunmuş olmaktan dolayı gururluyuz. Dünyada ticari terminallerin sunduğu en yüksek hızları destekleyen altyapımız ile milyonlarca insanı birbirine bağlıyoruz. En hızlı 4,5G’yi yerli telefonlarla dünyaya sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Vestel ile gerçekleştirdikleri iş birliğiyle de Turkcell’in 4,5G hızını herkesin deneyimlemesini amaçladıklarını anlatan Terzioğlu, şunları kaydetti:

“Turkcell olarak müşterilerimize hızlı, uygun fiyatlı ve en önemlisi yerli bir akıllı telefon sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üstelik bu cihazı alanlar Turkcell’in milyonlarca kişiye ulaşan en popüler servislerini de deneyimleyebilecekler.

Yerli üretim alanındaki çalışmalarını gurur duyarak takip ettiğimiz Vestel ile hayata geçirdiğimiz bu iş birliği ile piyasaya, herkesin erişebileceği uygun fiyatlı bir telefon sunmakla kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’nin cari açığının azaltılmasına da katkıda bulunuyoruz. Yakında bu cihazları yurt dışında faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelerde de satmaya başlayacağız.”

“Hedefimiz milyon adetlere ulaşmak”
Bu arada, Turan Erdoğan, toplantıda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.
Vestel’in pazar payının yüzde 3,5 olduğunu fakat bir yıl içinde yüzde 10’a ulaşmayı hedeflediklerini belirten Erdoğan, satış hedefleri ve teşviklerin sorulması üzerine, “Hedefimiz milyon adetlere ulaşmak. 10 modelimiz var, piyasada satılan… Mekanik ve plastik aksamlarındaki yatırımlar çok fazla değil ama yazılım yatırımı çok fazla.  Yatırımlarımız devlet teşvikini hak ediyor. Çalışmalar var. Kamu ihalelerinde yüzde 15 teşvikler var. Bunun daha da artacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.
Toplantının sonunda Vestel İcra Kurulu Başkanı Erdoğan, Venüs V3’ün birinci üretimini Terzioğlu’na hediye etti.
 
Venüs V3’ün özellikleri ve fiyatı
Turkcell İletişim Merkezleri’nde ve Turkcell.com.tr’de satışa sunulacak Venus V3 5020 akıllı cep telefonları, peşin 649 TL satış fiyatıyla veya İnternet ve konuşma paketlerine ek olarak ayda 19 TL ek ücret ve 36 aylık taahhütle satılacak. 

Venus V3 5020’yi nisan ayında alan tüm Turkcell’liler, Turkcell Müzik’i de 12 ay boyunca ücretsiz kullanabilecek. Dileyenler ise Venus V3 5020 ile V Tab 7 Lite 3 tableti birlikte alabilecek. Telefon ve tableti birlikte alanlar, 36 ay boyunca ayda 35 TL ödeyip Turkcell TV+’yı de 12 ay boyunca ücretsiz kullanabilecek.
 Venus V3 5020, 5 inç HD ekran, 4 çekirdekli işlemci, 8 MP arka, 5 MP ön kamera ve 3140 mAh batarya ile kullanıcıya sunulacak. Turkcell servisleri de telefonda yüklü olarak geliyor. Telefonun, Turkcell portföyündeki 5 inç ekran büyüklüğüne sahip en uygun fiyatlı 4,5G uyumlu telefon olduğu da belirtildi.