Tusk: Brexit’in gerçekleşmesi 7 yıl alır

    0
    33

    Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, İngiltere’nin 23 Haziran’da yapılacak referandumda Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı alması halinde bunun 28 ülkenin oluşturduğu Birlik ve daha genel bakılır ise de batı siyasi uygarlığı için sonun başlangıcı olacağını savundu. 
       
    Bild gazetesine konuşan Tusk, İngiltere’de yapılacak referandumun Avrupa karşıtı radikal güçlere büyük bir ivme sağlayacağını savundu. 
       
    Tusk, “Eğer, İngiltere ayrılır ise Avrupa Birliği’ndeki herkes kaybeder. Her aile boşanmanın herkes için travmatik olduğunu bilir. Avrupa Birliği’nde herkes, özellikle İngilizler, ekonomik olarak kaybederler” diye konuştu.
       
    23 Haziran referandumunda İngilizlerin AB’den ayrılma kararı alması halinde bu ayrılığı gerçekleştirmenin 7 yıl süreceğini ifade eden Tusk, “İngiltere ile AB arasında anlaşmalardan doğan bağları koparmak 2 yıl alır ve yeni ilişki tipi için müzakereler 5 yıl daha alır” dedi.

    POUND TEPETAKLAK
    23 Haziran’da gerçekleşecek referandum öncesi İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkacağına ilişkin endişelerin artmasıyla Pound’da değer kaybı hızlandı.

    Brexit endişeleriyle Pound, Yen karşısında 2013 yılından bu yana en düşük seviyeye gerilerken dolar ve euro karşısında da değer kaybediyor. Pound, Yen karşısında 151,50 seviyesine geriledi.

    Euro/GBP paritesi son 8 haftanın en yüksek seviyesi olan 0,7974’ü gördü. 

    Pund, TL karşısında yüzde 0,83 oranında düşüşle 4,1346 seviyesinde işlem görüyor.