Toyota CEO’su: Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz

0
49

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından Sakarya’da üretilecek olan Toyota C-HR’ın dünya prömiyeri Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleşti.
   
Büyük beğeni toplayan yeni Toyota CH-R, 4.350 mm uzunluğa, 1.795 mm genişliğe ve 1.565 mm (Hybrid 1555 mm) yüksekliğe sahip kompakt boyutlarıyla yoğun kent yaşamında kullanım kolaylığı sunacak. 2.640 mm dingil mesafesi ise boyutların optimum yaşam alanı olarak kullanılmasına imkan tanıyacak.
   
Toyota’nın kompakt crossover segmentindeki yeni temsilcisi C-HR  1.2T, 1.8 Hybrid ve 2.0 olmak üzere üç farklı motor seçeneğine sahip olacak. Giriş seviyesinde yer alan 1.2T versiyonu 116 PS güç üretirken, 1,8 litrelik Hybrid versiyon ise 122 PS güç üretecek. Ürün gamının tepe noktasında yer alan 2.0 litrelik motor ise 150 HP güce sahip olacak.
   
Giriş seviyesindeki 1.2T versiyonu, 6 ileri manuel vitesli önden çekiş veya CVT otomatik şanzımanlı dört tekerlekten çekişli olmak üzere iki farklı şanzıman ve çekiş tipiyle üretilecek. 1.8 Hybrid versiyonu eCVT şanzıman ve önden çekiş imkanı sunarken, 2.0 litrelik motor ise CVT şanzıman ve önden çekişle üretilecek.
   
Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Hiroshi Kato Cenevre Otomobil Fuarı’nda yaptığı açıklamada Sakarya’daki üretim tesislerinde üçüncü bir modeli üretecek olmaktan duydukları mutluluğu ifade ederken, “Toyota Yeni Global Platformu’nda(TNGA), hibrit motorlu bir crossover üretme kararı, fabrikamızın ulaştığı yüksek verimliliğin ve yüksek kalite seviyesinin bir kanıtı. Bu karar aynı zamanda, Toyota’nın tüm çalışanlarımıza olan güveninin ve üstün kaliteli araçlar üretmek için gösterdiğimiz çabaların bir karşılığı” 
ifadelerini kullandı. Tüm çalışanlarıyla birlikte tutkuyla çalışmaya devam edeceklerini belirten Kato, “Yeni CH-R, çalışanlarımızın, Türkiye’deki ve Avrupa’daki yan sanayimizin ve aslında Türkiye’nin gurur kaynağı olacak. Bu gurur, bizi gelecek başarılar konusunda daha da cesaretlendirecek. Tüm enerjimizle çalışarak Sakarya’ya ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.