THY’nin Rusya seferlerinde yolcu sayısı yüzde 50 azaldı

0
40

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesiyle başlayan krizin ardından iki ülkenin bayrak taşıyıcı havayolları THY ve Aeroflot’un seferlerinde ve yolcu sayısında yüzde 50 azalma olduğu belirtildi.
   
Türkiye ile Rusya arasında tarifeli uçak seferleri düzenleyen turizm şirketi yetkililerinden SKY Turizm Genel Müdür yardımcısı Faruk Yılmaz Atatürk Havalimanı’nda DHA muhabirine verdiği bilgide şunları söyledi:
   
‘Doluluk oranlarında 24 Kasım uçak düşürülmesi olayından sonra büyük düşüş yaşandı. Yolcu ve sefer sayılarında yüzde 50’ye yakın düşüş var. THY günlük Moskova’ya karşılıklı olarak haftada 4 sefer yaparken bunu 3 sefere düştü. Rusya’da diğer noktalara yaptığı seferleri ise sürdürüyor. Aeroflot Hava Yolları ise günlük 4 olan sefer sayısını 2’ye düşürdü. Moskova-Ankara seferlerini ise durdurdu. Günlük olarak Aeroflot’un yaptığı Moskova-Antalya uçuşları da bire düşürüldü’
 
Halen İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan Moskova’ya Türk Hava Yolları hafta da 21 sefer, Rus Aeroflot Havayolları 14 sefer, Pegasus Havayolları da İstanbul Sabiha Gökçen’den haftada 7 sefer düzenliyor. THY Moskova’nın haricinde Ekatarinburg, Kazan, Rostov, San Petersburg,Ufa, Krasnador, Novasıbırsk ve Astrahan’a uçuyor. Pegasus’un diğer uçuş noktaları ise Krasnador ve Yekaterenburg.

THY YAZ SEZONUNDA ARTIŞA GİDİYOR
Faruk Yılmaz THY’nin yaz sezonunda uçuşlarını arttırmayı planladığını belirterek, “Buna göre THY Moskova- İstanbul seferlerini karşılıklı olarak 21 den 28 ‘e çıkarmayı planlarken, Antalya- Moskova- Antalya uçuşlarını ise 2 sefer yapmayı planladığı bilgisini aldık. Aeroflot’un sefer sayısında ise bir değişiklik yok’ dedi.