THY’de hisse geri alımı ve temettü kararı

0
50

THY 2015 kârından temettü dağıtmama kararının yanı sıra, 500 milyon liraya kadar fon ayıracağı hisse geri alım programını 4 Nisan’da gerçekleştirilecek genel kurulun onayına sunacağını duyurdu.

THY’den Cuma akşamı KAP’a yapılan açıklamada, küresel ekonomik dalgalanmaların ve Türkiye’nin bulunduğu coğrafyadaki siyasi/ekonomik istikrarsızlıkların sektöre ve Türkiye sermaye piyasalarına yansımalarının THY hisse değeri üzerinde olumsuz etki yarattığı belirtilerek, Borsa İstanbul’da oluşan mevcut fiyat seviyesinin şirketin faaliyetlerinin gerçek performansını yansıtmadığı ifade edildi.

Açıklamada, “Bu kapsamda gerek hisse fiyatındaki dalgalanmaların sınırlandırılması, gerekse de ortaklığımız hazine yönetimi dahilinde kendi hisselerimize yatırım yapmak amacıyla Borsa İstanbul A.Ş.’de işlem gören paylarımızın gerek görüldüğü durumlarda geri alımının yapılması amaçlanmaktadır. Geri alınan paylar ortaklık çalışanlarına yönelik pay edindirme planları çerçevesinde de değerlendirilebilecektir” denildi.

Açıklamaya göre, geri alım için 500 milyon liraya kadar fon ayıracak olan şirketin pay alımında alt fiyat limiti sıfır, üst fiyat limiti ise 20 lira olacak.

Şirketin 1.38 milyar liralık çıkarılmış sermayesinin yüzde 10’una karşılık gelen pay sayısına kadar geri alım yapılabilecek. Geri alım programının uygulama süresi, genel kurul yetkilendirme tarihi itibariyle üç yıl olacak.

Şirket KAP’a yaptığı bir diğer açıklamada da, Vergi Usul Kanunu’na göre 413.85 milyon liralık net dönem zararı ve yasal kayıtlardaki 205.33 milyon liralık geçmiş yıllar zararları nedeniyle temettü dağıtmama kararı aldı.

THY hisseleri saat 0940’ta yüzde 0.64 yükselişle 7.84 liradan işlem görüyor.