TEB, WEConnect International’a üye oldu

0
79

TEB’den yapılan açıklamaya göre banka, kadın girişimcilerin ekonomideki varlığını artırmak adına Türkiye’de, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) ile faaliyet gösteren WEConnect International’ın parçası haline geldi. TEB, bu iş birliğiyle kadınların ekonomide yalnızca tüketici değil üretici kimlikleriyle yer alması için çalışmalarına devam ederken, liderleri kadın olan işletmeleri global tedarik zincirinin bir parçası haline getirecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB KOBİ Bankacılığı Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz, kadınların iş gücüne katılarak ülke ekonomisinin gelişimine destek sunmasına banka olarak büyük önem verdiklerini belirtti.

Boz, şunları kaydetti:

“TEB olarak, KOBİ Bankacılığı’nda benimsediğimiz ‘Danışman Banka’ anlayışımızı kadın patronların iş hayatında ihtiyaç duydukları desteği sağlamak üzere TEB Kadın Bankacılığı’na taşıdık. Bu kapsamda, işletmelerini büyütebilmeleri için gereken finansal desteğin yanı sıra bilgiye ulaşma, yeni pazarlara erişim, networking kurma gibi kilit konularda yapılandırdığımız hizmetleri kadın patronlara özel eğitim, danışmanlık ve mentorluk alma olanaklarıyla destekliyoruz. TEB Kadın Bankacılığı kapsamında hayata geçirdiğimiz çalışmalarla kadın patronlara iş hayatının çeşitli alanlarında karşılaştıkları engelleri aşmaları konusunda yardımcı oluyoruz.”

Boz, hayata geçirdikleri iş birlikleri ve uluslararası üyelikleri yoluyla Türkiye’de kadın iş gücü konusundaki bilinç ve katılım düzeyini yükseltmek için çalıştıklarını aktardı.

WEConnect International’ın da yüzde 51 kadın ortaklı işletmelerin global anlamda tedarik zincirinde yer alması için bütün dünyada faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Boz, kadın girişimcilere bölgesel veya global anlamda büyük partnerlerle çalışmaları konusunda eğitim, danışmanlık hizmeti sunarak tedarik zincirine katılmalarını sağlayan bir platform olan WEConnect International’ın Türkiye’deki çalışmalarına TEB Kadın Bankacılığı ile büyük katkı sağlayacaklarını vurguladı.

Boz, şu görüşleri de paylaştı:

“Kadınları tedarik zincirinin bir parçası haline getirmeyi hedeflediğimiz WEConnect International iş birliğimiz, kadın girişimcilerimizi global ortaklıkları yoluyla da rekabette üst sıralara çıkaracak. TEB olarak kadınların iş gücüne katılması için sadece finansman desteği değil kapsamlı destekler sunarken, liderleri kadın olan KOBİ ve işletmelerin istikrarlı büyümeyle varlıklarını sürdürebilmeleri için WEConnect International üyeliğimizin sunacağı imkanların çok önemli olduğunu düşünüyoruz.”