Syriza’yı gençler de terketti

    0
    7

    Erken seçimlere hazırlanan Yunanistan’ın en büyük partisi Syriza’dan, sol platform milletvekillerinden sonra, gençlik örgütü de ayrıldı.

    Syriza Gençlik Örgütü’nün yayınladığı bildiride, Syriza’nın iktidardayken aldığı kararları onaylamadığını, erken seçimlerde antikapitalist sol düşünceleri olan partiye oy verip, referandumdan çıkan “hayır” kararını sonuna kadar savunacakları vurgulandı.

    Syriza Gençlik Örgütü, “Syriza’nın iflası ve karşısında bulunan bizler” başlığını taşıyan ve Syriza hükümetinin Avrupa Birliği, Uluslararası Para Fonu ve Avrupa Merkez bankası’ndan oluşan Troyka ile imzaladığı ‘3. Memorandum’u tanımadığını ilan ettiği bildiride şu çağrıyı yaptı:

    “Yaklaşan erken seçim öncesinde, Syriza’nın imzaladığı 3. Memorandum programını ilerici bir düşünceyle uygulama düşüncesi bizleri hiç tatmin etmiyor. Bu durumda oylarımızı radikal sol düşünceli partilere vereceğiz. &Tau &Iota &Nu &Alpha  (There is No Alternative – Alternatif yok) düşüncesi bizi karşısında bulacak. Bu doğrultuda mücadelemizi vereceğiz. Toplumu uyarmaya,  genç insanlar arasında bu düşüncelere inananları yanımıza almaya çalışacağız. Hatırlatmak isteriz ki Syriza Gençlik Örgütü 18-19 Temmuz’da aldığı kararla 3. Memorandum’un imzalanmasına ve uygulanmasına karşı geldiğini açıklamıştı.”

    Syriza Gençlik Örgütü’nün bildirisi şöyle bitiyor:

    “Böyle bir son istemezdik. Bu tür kararın aslında parti içinde yapılması gereken işlemler ve görüşmeler sonucunda alınması gerekirdi, ancak bu mümkün olmadı.”