Şubatta tüketici güveni azaldı

0
26

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 oranında azaldı.
Ocak ayında 72,33 olan endeks şubatta 72,25 oldu.

Söz konusu dönemde hanenin maddi durum beklentisi yüzde 0,2 artışla 91,3 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin artmasından kaynaklandı.

Genel ekonomik durum beklentisi endeksi de şubatta yüzde 0,7 yükselerek 96,8 değerine geldi. Bu, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentilerin kuvvetlendiğini gösterdi.
İşsiz sayısı beklentisi endeksi ise yüzde 0,9 oranında azalarak bu dönemde 75,3 oldu. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında düşüş bekleyenlerin azaldığına işaret etti.

Tasarruf etme ihtimali endeksi ocaktaki 26,2’den yüzde 1,9 azalışla 25,7 seviyesine geldi. Bu, gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimali olduğunu düşünen tüketicilerin bir önceki aya göre azaldığını gösterdi.