Senegal IMF ile anlaştı

0
34

Senegal devletinin uygulamaya koyduğu kalkınma planı kapsamında Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşma sağlandığı bildirildi.
 
IMF’nin Senegal temsilcisi Boileau Loko, düzenlediği basın toplantısında, Senegal ile IMF arasındaki anlaşmaya ilişkin, devletin uygulamaya koyduğu kalkınma planı kapsamında ekonomi politikasına destek için hazırlanan program üzerinde anlaşmaya varıldığını söyledi.
 
IMF misyon şefi Ali Mansoor ise IMF Başkanı Christine Lagarde’ın 2014’teki Dakar ziyareti sırasında Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall’in açıkladığı “Senegal Kalkınma Planı” için IMF’den destek istediğini hatırlatarak, IMF’nin amacının “Senegal devletine en iyi desteği vermek” olduğunu aktardı.
 
Özel sektörde daha fazla iş alanı yaratılıp, kayıt dışılığın önüne geçilmesiyle ekonominin hızlanacağına da değinen Mansoor, “Makroekonomik dengeyi sağlayacak bu yeni program, yoksulluğu azaltmak ve gelişmeyi artırmak için Senegal Kalkınma Planı’nın uygulanmasında destek vermeyi amaçlıyor. Gelirleri artırarak, vergi tabanını gelişecek, giderleri azaltarak, bütçe alanı gelişecek ve böylece yapısal ve sosyal giderlere finansman payı artacak” diye konuştu.
 
Senegal’in ekonomik hedefleri arasında enflasyonu yüzde 2’nin altında tutarak, 2014’te elde edilen yüzde 4,7’lik büyüme oranını, 2015’te yüzde 5’e çıkarmak bulunuyor.