Scorp 5 ayda 20’den fazla marka ile anlaştı

0
124

Gençlerin yeni gözdesi olan sosyal medya uygulaması Scorp, 1 milyon kullanıcıya ulaştı. Bu veriler ile Türkiye’den çıkan en popüler sosyal ağ haline gelme yönünde önemli bir adım atan Scorp, markaların da oldukça dikkatini çekiyor.
 
Scorp ilk olarak Şubat ayında iOS’ta yayınlanmaya başlamış, ardından Tammuz ayında Android uygulamasını çıkarmış ve bir ay kadar sürede 200 bin yeni kullanıcı kazanmıştı. Android uygulamasında video çekmeye izin vermeyen popüler uygulama son güncellemeyle bu sınırları da kaldırdı.

Scorp’un diğer sosyal medya uygulamalarından farkı ise kullanıcıların 15 saniyelik videolar ile fikirlerini beyan edebiliyor olmaları. Ancak Scorp’un bu güne kadar gidermediği tek handikabı Android’de yalnızca içerik tüketmeye odaklanması uygulamayı kullanmak isteyen kullanıcılarından olumsuz geri dönüşlere neden oldu.  Kullanıcıların sesine kulak veren Scorp yöneticileri Google Play Store’daki son güncellemesi ile bu şikâyetleri de dindirmişe benziyor.

AppStore’da en çok indirilen uygulamalar arasında 8. Sırada yerini alan Scorp günde 122 bin ziyaretçiye ulaşırken uygulama içinde, ortalama 30 bin tekil içerik oluşturuluyor.

SCORP 20 MARKAYLA ANLAŞTI
Markaların viral kampanyalara verdiği önemin son dönemde artmasıyla Türk pazarında yaratılan Scorp bir çok markanın çoktan dikkatini çekmiş bile.  

Bu markalardan bazıları ise; Doritos, Ruffles, Nike, DenizBank ve Mavi. 

Ayrıca Mavi ile gerçekleşen kampanya Y kuşağının anlayabileceği en iyi kampanyalar arasında da yerini almış.

Scorp’un kurucularından İzzet Zakuto’nun açıklamaları ise 3 aydır native reklam almalarına rağmen gençliğe hitap eden markaların çoğuyla görüşüldüğü yönünde. 

Android güncellemesinin ardından Scorp, içerik ortaklıklarını artırmaya devam ediyor.

BEYAZ VE OKAN’ DA SCORP’TA
Markaların dışında televizyon kanalları ile de anlaşan Scorp, 15 saniyelik videolarını bu dönemde Okan Bayülgen ve Beyazıt Öztürk ile birlikte ekranlara getiriyor. Bayülgen, geçtiğimiz hafta sonu sezon açılışını yaptığı yeni stand up programı Dada’da Scorp videolarına özel bölümler ayrılacağını Instagram hesabından ve elbette Scorp’tan duyurdu.

Hâlihazırda kullanıcı yaş ortalamasının 21 olduğunu söyleyen Zakuto, Scorp’un gençler arasında popüler bu iki programla daha geniş kitlelere ulaşacağını öngörüyor.

Scorp’un Genel Koordinatörü Batu Uğrasız Webbrazzi Summit’de yaptığı açıklamalarda, yakın zamanda Almanya ve ABD pazarına açılmayı planladıklarını da belirtti.