​Saxo Bank en iyi kur tahmincisi seçildi

0
41

Online yatırım ve işlem uzmanı Saxo Bank, FX Week’e düzenli katkıda bulunan 30’dan fazla kurum arasında en başarılı şirket seçildi.  Makro trendleri ve merkez bankaları politikalarının ana hatlarını öngörmesi sayesinde Saxo Bank, en büyük 10 ekonominin çapraz kurlarında doğru hedefler koyarak kur tahmin sıralamalarının zirvesine yerleşti. Bu başarıyı yorumlayan Saxo Bank FX Stratejileri Başkanı John. J. Hardy, “Saxo Bank’ın piyasa öngörülerinde piyasa liderliğinin tanınmaya devam etmesinden dolayı çok mutluyuz” dedi. 

2016’yı da değerlendiren Hardy, şöyle devam etti: “2016’da ABD doları FED faiz artırımlarının hızıyla doğrudan orantılı seyir izleyecek. Faiz artırımı için yavaş olacak yönünde fiyatlama yapılmıştı. Ancak piyasa hiç haklı çıkmıyor. Bu yüzden ya piyasa beklenenden daha hızlı olacak ya da daha fazla parasal genişleme göreceğiz. Ben eğrinin gerisinde kalan bir FED’den daha iyi performans gösteren bir ABD Doları tercih ederim.”    

1990’da faaliyete geçen FX Week, ticari bankalar, yatırım bankaları, merkez bankaları, aracı kurumlar, kurumsal yatırımcılar ve uluslararası şirketlerde çalışan döviz işlemleri ve para piyasaları profesyonellerine özel sektörel yayıncılık yapıyor.  John J. Hardy ve stratejistlerden oluşan ekibi SaxoStrats’ın parçası olarak piyasa işlemleri ve gelişmelerini gerçekleştikleri anda yorumluyor ve analiz ediyorlar. 

Saxo Bank Piyasalar Başkanı Claus Nielsen ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu, SaxoStrats’ın yaptığı araştırmalara vurulan önemli bir onay mührü oldu. Birinci sınıf işlem stratejileri ve öngörülerini küresel çapta mevcut müşterilere, işlemcilere ve yatırımcılara aktarmaya devam edeceğiz.”