Sanata dijital dokunuş: “Digital Revolution”

0
87

Avrupa’nın en değerli sanat merkezlerinden Barbican Centre’ın yarattığı Digital Revolution sergisi, Zorlu Holding’in ana sponsorluğunda, Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde açıldı. Vestel’in de destekçisi olduğu sergi, Londra, Stokholm ve Atina’nın hemen ardından İstanbul’a taşındı. Zorlu PSM’nin yeni sergi alanı Sky Lounge’da ziyaret edilebilecek Digital Revolution, 12 Haziran 2016 tarihine kadar açık kalacak. Ziyaretçiler, bugüne kadar Türkiye’de gerçekleşmiş en kapsamlı teknoloji sergisine tanıklık edebilecek.

Digital Revolution, hayal gücünün sınırlarını zorlayan birçok sanatçıya evsahipliği yapıyor. Aralarında film yapımcısı, mimar, tasarımcı, müzisyen ve oyun geliştiricilerinin de olduğu sanatçılar, teknoloji ile sanatı mükemmel bir hayal gücü ile bir araya getirerek ziyaretçilere benzersiz bir seyir zevki sunuyor. Sergi; yaratıcı kodlama, DIY (Kendin-Yap) kültürü, dijital topluluklar ile zenginleştirilmiş gerçeklik, yapay zeka, giyilebilir teknolojiler ve 3D yazıcılarla gelecekte neler yaratabileceğine dair önemli ipuçları veriyor.

Digital Revolution Sergisi’nin açılışında konuşan Zorlu PSM Genel Müdürü Murat Abbas, Zorlu PSM’nin toplumun sanat ve eğlence hayatına katkı sunmaktan öte, kısa sürede Türkiye’de sanat hayatına yön veren ve sanatın her dalına yer veren bir platform olmaya başladığına vurgu yaparak, son dönemde dünyada giderek artan bir ilgiyle karşılanan dijital sanatın bunlar arasında ayrı bir yere sahip olduğunu dile getirdi.

Digital Revolution sergisinin açılışında görüşlerini dile getiren serginin ana sponsoru Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Zorlu holding olarak sanatın sadece bilinen dallarına değil, daha yeni, az bilinen ve yenilikçi özellikleri bulunan alanlarına destek olmaya devam ettiklerini ifade ederek şunları söyledi:“ Bizim en önemli gücümüz, sahip olduğumuz hayal gücü ve bu hayalleri hayata geçiren yüksek özgüven. Teknoloji, inovasyon, tasarım ve Ar-Ge’yi vazgeçilmez değerlerler olarak benimseyen, Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük eden bir grup olarak dijital sanat bizim için hayal gücünü harekete geçiren yenilikçi alanların başında geliyor.’’