OECD: ABD ekonomisine reformlar gerekli

    0
    27

    Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD), ABD ekonomisi için yayınladığı araştırma raporunda, ABD ekonomisinin OECD içinde en güçlü dönüşlerden birini yaptığını, ancak ufukta riskler görünmeye devam ettiğini bildirdi.

    ABD ekonomisinin güçlü para politikası desteği ve iyi zamanlanmış mali politika büyümesi ile finansal krizden toparlandığına işaret eden OECD, üretimin kriz öncesindeki tepe noktayı yüzde 10 aştığına, özel sektörde yaşanan güçlü istihdam artışının işsizliği azalttığına ve mali sürdürülebilirliğin büyük ölçüde yeniden tesis edildiğine dikkat çekti.

    Ancak OECD, yaşanan toparlanmanın devam ettirilmesi için önemli reformlar gerektiğine de vurgu yaptı.

    OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, hazırlanan raporun sunumunda yaptığı konuşmada, “Bu bir toparlanma, ancak çetin bir toparlanma. ABD ekonomisi diğer OECD ülkeleri için birçok açıdan bir rol model, ancak Amerika’nın bu toparlanması ılımlı ve ivme kaybetme riskleri var.

    Politika karışımının yeniden dengelenmesini ve verilmliliği artıracak, eşxitsizliği azaltacak ve sürdürülebilir büyümeyi destekleyecek politikaların uygulanmasına ihtiyaz var” dedi.