Necat Altın, CIRFS’in başkanlığına seçildi

0
44

Türkiye tekstil sektörünün en köklü temsilcilerinden biri olan Zorlu Tekstil Grubu’nun Başkanlığı görevini yürüten Necat Altın, Uluslararası Rayon ve Sentetik Elyaflar Birliği’nin (CIRFS) başkanı seçildi. CIRFS üyeleri tarafından oybirliğiyle yeni dönem için başkan seçilen Necat Altın, görevi eski Başkan Advansa CEO’su Heinz Meierkord’dan devraldı. Merkezi Brüksel’de bulunan CIRFS’in önümüzdeki üç yıl boyunca başkanlık görevini sürdürecek olan Altın, CIRFS’te kurul üyeleriyle birlikte uzun yıllardır aktif olarak görev aldı.
 
Necat Altın, CIRF’nin yönetim kurulu başkanlığına Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Sabancı’dan sonra seçilen ikinci Türk başkan oldu.
 
Merkezi Brüksel’de bulunan CIRFS, Uluslararası Rayon ve Sentetik Elyaflar Komitesi, Avrupa suni ve sentetik elyaf ve iplik üreticilerini temsil ediyor. Türk üreticilerin büyük bir bölümünün üye olduğu Birlik, 10 milyar Euro ciro yapan ve 4.4 milyon ton iplik ve elyaf üretimi olan bir sektörü kapsıyor. CIRFS’in üyeleri polyester, poliamid(naylon), akrilik, selülozik ve çeşitli özel iplik ve elyaf üretiminde Avrupa’nın yüzde 90’ını gerçekleştiriyor. Sektör, giyim, ev tekstili, halı, lastik ve benzeri birçok teknik alanda kullanımı olan ürünleri üretiyor.
 
10 milyar Euro hacimli sektör
 
Avrupa’da sentetik liflerin yüzde 80’inden fazlasını üreten ve 10 milyar Euro’luk Avrupa elyaf sektörünü temsil eden CIRFS’nin başkanlığına seçilmiş olmaktan dolayı gurur duyduğunu belirten Necat Altın, konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “Advansa’nın CEO’su Heinz MEIERKORD, başkan olarak görev yaptığı süreçte CIRFS’in sektörümüzün sürekli değişen ve rekabetçi bir ortama uyum sağlayarak sektör için nasıl kilit bir rol oynayabileceğini gösterdi. Ben de bu misyonla geldiğim görevimde önümüzdeki üç yıl boyunca, yapılan çalışmaları ileriye taşıyacak olmaktan dolayı mutlu olduğumu ifade etmek isterim.
 
Sentetik elyaf sektörünün Avrupa’da ve hatta dünyada belli başlı belirsizlikler devam etmesine karşın, önemli ölçüde iyileşme gösterdiğine de işaret eden Altın “Bu sektör, Avrupa’da oldukça güçlü bir konumda bulunuyor. Sadece tüm dünyada en yenilikçi ve en sürdürülebilir değil, aynı zamanda parlak bir geleceğin temelleri için yüksek kaliteli ve son derece özel ürünler üretiyor. CIRFS olarak bundan sonraki süreçte de sektörün güçlenmesine yardımcı olmak için aktif olarak çalışmaya devam edeceğiz.”
 
Eski Başkan Advansa CEO’su Heinz Meierkord, Altın’a güvenini vurguladı
 
Görev süresi dolan ve ilerleyen süreçte komitede Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürecek olan Meierkord ise, Altın’ın yeni dönem başkan olarak seçilmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek: “Kendisi CIRFS’teki kurul çalışmalarında uzun yıllardır aktif olarak görev alıyor. Altın, sentetik elyaf sektöründeki başarısıyla dikkat çeken Avrupa’nın en büyük, entegre ve inovatif polyester iplik üretim merkezi Korteks de dahil olmak üzere Zorlu Tekstil Grubu’nun Başkanlığı görevini sürdürüyor. Sektörde uzun bir tecrübeye sahip ve önemli başarıların altında imzası var. İnanıyorum ki CIRFS’in Avrupa’da endüstrinin gelişimine vazgeçilmez katkılarını ve CIRFS’in küresel bir dünyada mevcut ve gelecekteki zorlukların üstesinden gelmek için endüstriyi nasıl destekleyebileceğini her fırsatta vurgulamaya devam edecek” açıklamasında bulundu.
 
Zorlu Tekstil Grubu Hakkında
Zorlu Tekstil Grubu’nun ana faaliyet konusu iplik, perde ve ev tekstili ürünleri (çarşaf, nevresim takımları, yatak örtüsü, masa örtüsü, pike) üretimi ve pazarlamasıdır. Zorlu Grubu’nun ilk şirketi olma özelliğini taşıyan Korteks, Avrupa’nın en büyük entegre ve inovatif polyester iplik üretim merkezidir. Nevresim üretiminde Avrupa’nın en büyüğü olan Zorlu Tekstil dünyada da ilk üç içinde yer almaktadır. Şirket aynı zamanda entegre perde üretiminde Avrupa’da liderdir. Grup TAÇ markalı perde ve nevresim ürünleri ile Türk ev tekstili sektörünün lideri konumundadır. Zorlu Tekstil Grubu, Türkiye’nin tek uluslararası ev tekstili mağazalar zinciri Linens ile de sektöre yenilikçi ve öncü bir ev tekstili mağazacılık anlayışı kazandırmıştır. Grubun geliştirmiş bulunduğu Valeron markası öncelikle Avrupa pazarında tanıtılmış, daha sonra iç pazarın beğenisine sunulmuştur. Zorlu Grubu’nun ev tekstili alanındaki faaliyetleri yıllar içinde hızlı bir büyüme göstermiş ve Türkiye’nin sınırlarını aşarak dört kıtaya yayılmıştır. Yaklaşık 7000 çalışanı ve 800,000 m2’lik kapalı alana sahip üretim tesisleri ile Zorlu Tekstil Grubu dünyanın önde gelen ev tekstili üreticilerindendir.