Monopoly oyunu film oluyor

0
202

Hemen herkesin hayatının çocukluk, ilk gençlik dönemine damga vurmuş olan ve halen de cazibesini kaybetmeyen Monopoly oyunu sinemaya uyarlanıyor.

Monopoly oyununun üreticisi Hasbro, oyunun filme dönüştürülmesi için yapımcı şirket Lionsgate’le anlaşmaya vardı. Filmin senaryosunu ise ünlü “Truman Show” filminin yazarı Andrew Niccol kaleme alacak.

Filmin kahramanı zengin olmak için maceraya atılmaya karar veren genç bir oğlan olacak. Lionsgate, genç adamın bu macera sırasında Monopoly oyun tahtasından mı yararlanacağı yoksa risk alma becerisini mi öne çıkaracağı konusunda bir açıklamada bulunmadı.

Niccol’un senaryosu hakkında fazla bir şey bilinmese de, Monoply’nin simgesi olan yaşlı adamın (Mr Monopoly ya da Rich Uncle Pennybags adıyla biliniyor) ve oyunun bazı parçalarının filmde yer alması bekleniyor. Ayrıca senaryonun  Truman Show’u andırıp, dev bir Monopoly tahtasının üzerinde mi kurgulanacağıyla ilgili de bir bilgi yok.

Hasbro’nun daha önce de Battleship adlı oyunu 2012’de filme uyarlanmıştı. Film Lionsgate ve Hasbro’nun ortak olduğu Allspark Pictures tarafından hayata geçirilecek; vizyon tarihi konusunda ise bir açıklama yapılmadı.