Le Mans Classic’e heyecanlı tanıtım

0
62

Mekaniğin çılgın sesi, yanık yakıt kokusu ve 6 silindirlilerin, v8’lerin kükremeleri ile diğer V12 motorlarının uğultuları, çok sayıda izleyicinin her yıl aylarca beklediği hafta sonunun heyecanını doruğa taşıyacak. Yaklaşık 20 yıl önce ilk kez düzenlenen ve 2014 ve 2016 olmak üzere Uluslararası Tarihi Motorculuk Ödülleri’nde iki kez Yılın Motorculuk Organizasyonu ödülünü alan Le Mans Classic’in Fransa ayağına 2016 yılında yaklaşık 123.000 izleyici, 8.500 Avrupa kulübü, dünyanın her yerinden 1.000 sürücü ve 200 katılımcı katıldı.
Amacının motor sporunun önemli unsurlarını yeniden canlandırmak olan Le Mans Classic, sadece Hunaudières’deki varış çizgisine varmaya çalışacak centilmen sürücülerin değil, onlarla birlikte yarışacak ünlü sürücülerin de buluştuğu yer. C kategorisinde 1988 model Jaguar XJR-9 ile yarışacak olan 2009 yılı F1 şampiyonu Jenson Button’ın yanı sıra, daha önceki yıllarda 24 Hours şampiyonları olan Henri Pescarolo, Jochen Mass ve Stéphane Ortelli de bu yıl yarışacak pilotlar arasında.
Richard Mille hafta sonu boyunca daha önce Formula 1 yarış sürücüsü olan marka ortaklarından Felipe Massa’yı ve WRC ile WRX rallycross şampiyonu Sébastien Loeb’i ağarlayacak. Lüks İngiliz spor arabası, süper araba yaratıcısı ve Richard Mille’in iş ortağı olan McLaren Automotive de, süper arabalarıyla markaya destek verecek. Çok yönlü S70S spor serileri ve 720S süper serileri de organizasyon boyunca seyircileri coşturacak.
Richard Mille, artık gelenek olduğu üzere, sadece 150 adetle sınırlı sayıda yarışa özel tasarlanan RM 11-03 LMC’i de yarış sırasında tanıtacak. İlk kez beyaz seramik olarak tasarlanan RM 11-03, efsanevi İngiliz yarış yeşilini en saf Le Mans Classic tarzıyla buluşturuyor.