Küçük arkadaşıma bir kalem bir silgi

0
83

Küçük Arkadaşıma Bir Kalem Bir Silgi kampanyası 24 Ağustos 2015 tarihinde başladı. Multinet Up, Zero Second ve Oyuncaklı Şeyler tarafından desteklenen kampanyanın amacı köy okullarında okuyan çocuklara ufak da olsa bir destekte bulunmak ve onları mutlu etmek.

Bağış olarak para kabul edilmeyen projede, katılımcılar kendi emekleriyle öğrenciler için küçük kırtasiye eşyalarının toplanmasını sağlıyor.

3 yıldır devam eden kampanyada, ilk yıl 1978, ikinci yıl 3543 zarf çocuklara ulaştırılmış. 30 Ekim’de sona erecek projede bu yılki hedefse 7000 zarf gönderebilmek.
 
PEKİ BU PROJEYE DESTEK OLMAK İÇİN NE YAPMAK GEREKİYOR?
Projenin kurucusu ve takipçisi Yusuf Erol süreci şöyle anlatıyor;

“Öncelikle kampanya tarihleri belirleniyor, destekçiler ile anlaşmalar yapılıyor, afiş tasarımları tamamlanıyor. Sosyal medya üzerinden paylaşımlar yaparak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz.

Tüm organizasyon Gönüllü Çalışanlar, Bağışçılar ve Köy Okulları olarak 3’e ayrılıyor.

Bağışçılar; Zarfları (içerisinde mektup/not olması tercihimizdir) paylaşılan adrese gönderiyorlar. Dilerse yeniden zarflama ve kolileme çalışmasına katılarak gönüllülerimizle birlikte bizlere yardım etmeye devam ediyorlar.

Gönüllü Çalışanlar; Gönderilen tüm zarflar yine bağışçıların ve/veya gönüllü çalışan arkadaşlarımızın yardımı ile tek tek açılarak defterlerin içine bakılıyor (içinde herhangi bir siyasi materyal, fotoğraf olmaması gerekiyor),

Mektup ve/veya notlar okunarak onay sürecinden geçiyor, eksik-fazla malzeme kontrolü yapılıyor eksik varsa tamamlanıyor, fazla varsa çıkartılıyor. Sonra yeniden zarflanarak kolileniyor ve hazır hale getiriliyor. 

Köy okulları; Bu okullarda görev yapan öğretmen arkadaşlarımız bizimle iletişime geçerek,

Okul Adı:
Ögrenci Sayısı:
Öğretmen Adı-Soyadı:
İlgili kişi:
Telefon:
Adres:
İlçe / İl:

gibi bilgilerini paylaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde bu bilgiler kontrol edilerek onay sürecine alınıyor. Onay süreci tamamlandıktan sonra kargo gönderim işlemlerine geçiliyor. Kargo ulaştıktan sonra öğretmenlerden zarflar dağıtılırken küçük arkadaşlarımızın fotoğraflarını göndermelerini istiyoruz. Geçen senelerde köy okullarında görev yapmış ve zarf gönderdiğimiz okullardaki öğretmen arkadaşlarımızdan başka bir köy okulu önermesini ya da siz takipçilerimizin tanıdığı öğretmenlerin bizimle iletişime geçerek kampanyadan yararlanmasını sağlıyoruz.

* Ayrıca köy okulları bölümü ile ilgili yeni bir çalışma yapılıyor, bununla ilgili kısa süre içinde bilgilendirmeyi de yapacaklarını iletiyorlar.”
 
ZARFA NELER KONULUYOR?
Kampanyaya destek olmak isteyenlerin, Küçük Arkadaşım’a Bir Kalem Bir Silgi projesi için, 2 harita metod (Çizgili ve Kareli) defter, 3 kurşun kalem, 1 kırmızı kalem, 1 kalemtraş ve 1 silgi, dilerse mektup ve /veya notları da zarfın içerisine koyarak göndermeleri yeterli oluyor.

Daha detaylı bilgi için
 
http://www.kucukarkadasim.org/
 
https://www.facebook.com/kucukarkadasim