Kripto yasağına Twitter da katılıyor

    0
    30

    Sky News’in bugünkü haberinde Twitter‘ın iki hafta içinde kripto paralarla ilgili reklamları yasaklamayı düşündüğü bildirildi.
     
    Haberde, yeni reklam politikasının iki hafta içinde uygulanacağı ve bu yeni politikayla birlikte küresel olarak ICO’lar, token satışları ve kripto para cüzdanlarıyla ilgili reklamların yasaklanacağı yazıldı.
     
    Twitter’ın bu yasağı, hem Facebook’un kripto para reklamlarını Ocak ayında yasaklaması hem de Google’ın Haziran 2018’den başlayarak kripto para reklamlarını yasaklayan Finansal Hizmetler politikasındaki son güncellemesinin ardından gelmiş olacak.
     
    Twitter, son zamanlarda Litecoin’in yaratıcısı Charlie Lee, Ethereum‘un yaratıcısı Vitalik Buterin ve hatta Elon Musk gibi ünlü karakterlerin sahte hesaplarını açıp kripto para hediyesi reklamı yapan dolandırıcıların akınına uğramıştı. Bu arada Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey kripto paralarla yakından ilgilenen bir isim. Dorsey, geçtiğimiz günlerde Bitcoin’e eşik atlatması beklenen bir teknoloji olan Lightning Network’ün geliştirilmesi için toplamda 2.5 milyon dolar fon sağlayan isimler arasında yer almıştı.