Kanyon’daki yeni adres

0
174

Kanyon AVM’nin yeni lezzeti The Steeve by İsmet Saz, mutfak ve yemek deneyimini farklılaştırmayı hedefleyen; mutfak satışı, mutfak kiralama, yeme-içme, yemek akademisi, mutfak gereçleri satışı gibi farklı deneyimleri tek çatı altında buluşturan İntema Yaşam’ın içinde açıldı. Açılalı henüz iki ay olan ve “Sadelik mükemmelliktir” felsefesiyle hizmet veren The Steeve by İsmet Saz, özel iş yemeklerinden, yoğun geçen günün ardından keyifle soluklanmak isteyenlere kadar herkesi bir gastronomi yolculuğuna çıkarıyor.
 
Yaklaşık 1 milyon TL’lik bir yatırımın yapıldığı mekan, ismini mekanın hem sahibi hem şefi olan İsmet Saz’dan alıyor. Şefin Amerika’da çalıştığı dönem isminin zor telaffuz edilmesi üzerine takma isim olarak “Steeve” i kullanmaya başlıyor. Saz’ın sitesini incelediğinizde “Yemek yapmak kadar doğal bir şey yok hayatımda. Kendimi bildim bileli mutfaktayım” sözü ile karşılaşıyorsunuz. Lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mutfak Sanatları ve Gastronomi Bölümü’nde tamamlayan Saz, profesyonel iş hayatında ise Türkiye’de; Four Seasons Hotel İstanbul, Ulus 29, Kemer Country & Golf Club, Marriott Hotels gibi birçok mekanda şef olarak çalışmanın yanı sıra Amerika’da ise Marriott Providence RI, iki Michelin yıldızlı Gordon Ramsay at London NYC’de “sous” şef olarak çalıştı.
 
Saz, başta Carlo Bernardini olmak üzere Daniel Ng, Elena Mattei, David Shipman, Amerika’da ise Julio Velaquez, Franco Paterno, Gordon Ramsay, Marcus Glocker ve Gerath Evans gibi şeflerle beraber çalıştı. Bu süreçte Robert De Niro’dan Lady Gaga’ya kadar birçok insanla tanışma fırsatı da yakalayan Saz’ın hayatında yemek bu kadar ön plana çıkmasaydı, “1980 öncesi arabaların tamiri ile ilgilenirdim” diyor. Önümüzdeki dönem planları arasında piyasa koşullarının da elvermesi ile The Steeve By İsmet Saz’ın şube sayısını artırmak planlanıyor.
 
The Steeve By İsmet Saz, mimarisinde mavi, kahve, beyaz ve gri tonları hakim. Mekanı “günün her dakikasında hayatın içinde olabilecek bir konsept” olarak tanımlayan şef, iş dünyasından misafirlerin ilgisinin yoğun olduğunu söylüyor. The Steeve By İsmet Saz’da “outside catering” servisi de yapılıyor. Bu sayede mekana gelmeden de lezzetleri tadabiliyorsunuz. Menü ile ilgili Akdeniz mutfağının İspanyol reçeteleriyle harmanlandığı bir mutfak olduğunu belirten şef, öte yandan lezzetlerde Türk damak tadına dokunuşlarda olduğunu sözlerine ekliyor. Üç ayda bir değişecek olan menünün neredeyse tamamı yerel ürünler kullanılarak hazırlanıyor.
 
100 kişilik oturma kapasitesiyle haftanın yedi günü açık olan mekan, saat 11.00 itibariyle misafirlerini ağırlamaya başlıyor. Açık mutfak anlayışını benimseyen The Steeve By İsmet Saz’ın menüsünde aperatifler lezzetlerin fiyatları 12 TL’den başlayıp 65 TL’ye kadar çıkıyor. Aperatifler arasında Kars gravyerinin eşlik ettiği Fransız soğan çorbası (19 TL), ratatuille ve keçi peyniri ile doldurulmuş kırmızıbiber (24 TL), dijon hardal ve lahana turşusu eşliğinde “corn beef” açık sandviçi (39 TL), Konya küflü peynir sos eşliğinde ızgara tavuk kanadı (35 TL) ve enginar ve ıspanak bandırma tortilla (28 TL) öne çıkıyor. Mini lavaş menüsünde ise biberiye aioli ve ızgara biberli kokoreç (39 TL) ve roka, sarımsak aioli ve soğan turşulu hamsi favoriler arasında yer alıyor. Menüde ayrıca taze el yapımı makarnalardan patates gnocchi (39 TL), taze spagetti karides (55 TL), parmesan peyniri ve taze baharatlar eşliğinde risotto trüf (45 TL), ana yemeklerde ise kuşkonmaz ve fırın patates ile birlikte ızgara bonfile (62 TL), levrek fileto (49 TL), dört kişilik kemiksiz kuzu kol (280 TL) ve iki kişilik organik kornişen tavuğu (145 TL) gibi lezzetler yer alıyor.