‘Kabine revizyonu gündemde yok’

0
34

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in görevden ayrılacağı ile ilgili bir süredir kamuoyunu meşgul eden iddialarla ilgili “Bu bir iddia, bize gelen bir şey yok” dedi. Kalın, herhangi bir kabine revizyonunun da söz konusu olmadığının altını çizdi. 
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) Merkez Bankası’na yönelttiği eleştrileri de değerlendiren Kalın şöyle konuştu: 
“Cumhurbaşkanı’nın faiz konusundaki pozisyonu net. Ekonomiyle ilgili toplantılara özel anlam atfetmek yanlış. Ekonomi Koordinasyon Kurulu’nda görüş ayrılığı yaşandığı haberleri doğruları yansıtmıyor.” 
Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın bugün yayınlanan haberine göre Erdoğan, Merkez Bankası’nın faiz artışına gitmesini eleştirmiş ve “Yurtdışına gitmeden önce faizlerle ilgili bir toplantı yaptık. Düşürülmesinden bahsettik. Sonra ben yurtdışındayken, Merkez Bankası faiz artırdı. Bir de tek adamlık derler, bu nasıl tek adamlıksa, karar alıyoruz uygulamıyorlar. Benim arkamdan iş çevirdiler” demişti.  
ABD’de Halkbank’ın İran’a yönelik yaptırımları deldiği gerekçesiyle devam eden mahkeme ile ilgili de konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, davanın bir hukuk skandalı olduğunu söyleyerek “Ortada bir oyun var. Davayı şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Mahkemenin ne karar vereceğini göreceğiz” dedi. 
Davada suçlu bulunan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla için savcı, 15 yıl 8 ay hapis cezası istemişti. Halkbank hisseleri gelen haberler sonrası yüzde 15,4 yükselişte.