JP Morgan Türkiye için tavsiyesini düşürdü

0
52

JP Morgan, 2017 yılı için beklentiler raporunda Türkiye’de siyasete ilişkin endişeleri büyümekte olduğunu belirterek, hisse senedi hiyasası için tavsiyesini ‘nötr’den ‘ağırlığını azalt’a çekti.
   
JP Morgan, Türkiye’de yatırımcıların yeni Anayasa yapılana kadar ihtiyatlı hareket etmesinin büyük olasılık olduğunu savundu. 
   
Yayınlanan raporda Güney Afrika için tavsiye ‘nötr’ olarak korunurken, Ortadoğu-Kuzey Afrika için ‘ağırlığını azalt’tan ‘nötr’e yükseltildi ve Rusya için ‘ağırlığını artır’ olarak belirtildi. 
   
İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı ve Trump’ın seçim zaferinin yatırımcıların anketlere güvenini azalttığını ve gelecek 12 ay içindeki İtalya referandumu, Almanya ve Fransa seçimleri öncesinde populizm endişelerini arttırdığını belirten JP Morgan, bu durumun Avrupa’yı, Orta Avrupa’yı, Türkiye’yeyi ve euroyu etkileyeceğini vurguladı. 
   
JP Morgan, en beğendiği Türk hisseleri listesinde Garanti Bankası, Akbank, Emlak Konut GYO ve Tüpraş’a yer verirken, en az tercih ettiği hisseler olarak BİM, İş Bankası ve Vakıbank’ı işaret etti.
     ,