​Japon Bridgestone Fransız Speedy’yi satın aldı

    0
    44

    Dünyanın bir numaralı lastik üreticisi olan Japon Bridgestone Fransa’nın ünlü hızlı lastik servisi sunan kurumu Speedy’yi satın aldı.

    Satış rakamı açıklanmazken, uzun yıllar mali sorunlarla boğuşan Speedy’nin geçen yıl 4,6 milyon euro işletme kârı elde etmeyi başardığı kaydedildi. 

    Speedy Fransa’da halen 480 hızlı lastik servisine sahip; bunların yarısı doğrudan şirketin sahibi Jacques Le Foll’a ait; diğer yarısı ise franchise konumunda. Fransa’da yılda 1,2 milyon adet lastik satılıyor. Bridgestone bu satın almayla Fransa’daki pazar payını pekiştirmeyi hedefliyor. 

    Bridgestone her ne kadar dünyada bir numara olsa da, Avrupa’da çarpıcı bir konuma sahip değil. Dünyada lastik üretiminde ikinci (Michelin), dördüncü (Continental) ve beşinci (Pirellli) sırada olanlar Avrupa menşeli ve bundan dolayı da bu şirketler hakim konumda. 

    Japon Bridgestone halen Fransa’da bir dağıtım ağına sahip. Ancak 350 adet First Stop daha çok ağır vasıta, tarımda kullanılan araçlara yönelik bir hizmet. Oysa Speedy yalnızca binek otomobiller için lastik hizmeti sunuyor. Bu satın almayla Bridgestone her iki kulvarda da var olacak.