İş Bankası’ndan 91 Altın Gence ödül

0
66

Türkiye İş Bankası’nın “Altın Gençler” uygulamasında bu sene Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) üstün başarı gösteren 91 öğrenci ödüle layık görüldü. İş Bankası, öğrencilere başarı plaketinin yanı sıra 1.000 TL para ödülü ve Avrupa’da trenle seyahat olanağı sağlayan InterRail Global Pass bileti hediye etti.
 
Bu yıl LYS’de 12 puan türünde (MF-1-2-3-4; TM-1-2-3; TS-1-2; DİL-1-2-3) dereceye giren ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde eğitim hakkı elde eden “Altın Gençler”e ödülleri, İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’nin de katıldığı bir törenle verildi. Törene, öğrencilerin yanı sıra aileleri ve öğretmenleri de katıldı.
 
Adnan Bali, törende yaptığı konuşmada, 91 öğrenci ile öğrencilerin başarılarında katkısı bulunan ailelerini ve öğretmenlerini kutladı. Konuşmasında “Altın Gençler”e tavsiyelerde bulunan Bali, disiplin, süreklilik ve çalışma azmi olmadan başarılı sonuçlar elde edilemeyeceğini, her başarının ardında tesadüflere yer bırakmayacak şekilde özveri ve çalışma azmi bulunduğunu vurguladı. Bali, şunları kaydetti: “Sizler aldığınız başarılı sonuçlarla, disiplinli çalışmayla taçlanan zekânın insanı belki de hayallerinin ötesinde sonuçlara götürebileceğinin en iyi örneklerisiniz… Eğer üniversite sınavını başlangıç çizgisi sayarsak, ancak aynı kararlılık ve disiplinle çalışmalarınızı devam ettirmek sizin başarılarınızı sürekli kılar. İşlenmemiş zekânın hayatta, pratikte hiçbir anlamı yoktur. Toplumla iç içe, başarısından rahatsız olunmayan, kıskanılan değil gıpta edilen, örnek alınan, rol model olarak görülen bir tarz içinde olmalısınız. Bunu da ancak toplumla iç içe, toplumdan kopmamak suretiyle yapabilirsiniz.”
 
Gençlerin değişik konularda mutlaka kendilerini geliştirmesi, dolayısıyla kişisel gelişimlerine önem vermesi gerektiğini ifade eden Bali, “Teknik olarak bir alanda virtüöz olabilirsiniz, ama tarihsiz, şiirsiz, romansız, kültürsüz teknik bilgiye estetik ekleyemezsiniz. Sizlerin, gece gündüz çalışmaya alışmış insanlar olarak o disiplini göstermeniz lazım. Etik, ahlaki değerler de çok önemli. Sizin gibi çalışkan, ufku açık, okuduğunu sorgulayan ve vizyoner gençliğe bu ülkenin ihtiyacı var” diye konuştu.
 
Adnan Bali, İş Bankası tarafından 44 senedir sürdürülen “Altın Gençler” uygulamasının uzun soluklu bir destek olduğunu ve ilk defa ödül alanların bugün 60’lı yaşlara geldiğini sözlerine ekledi.