Ford Otosan işçileri Ali Koç’u istiyor

0
58

Ford Otosan’ın Kocaeli fabrikasında bir grup işçinin eylemleri sürerken, Eskişehir İnönü tesisinde 8 gündür üretim yapılamıyor. İşçileri temsilen konuşan Cem Semiz, “Ufak tefek rakamsal boyutlardaki sorunlar da halledilirse bu iş çözülecek. İnsanlar müjdeli haber bekliyor. Sayın Ali Koç’a sesleniyorum. Gelsin işçisiyle konuşsun. Bizler çalışmayı istiyoruz artık” dedi. Semiz, şu bilgileri verdi: 
 
“Burada herkesin birbirine inanmışlığı devam ediyor. En önemlisi bu zaten. Bu süreçte bu bayrağın, bu sancağın altında ayrılmadığımız sürece, herhangi bir bölünme olmadığı sürece bu iş nasip olursa başarıya ulaşacak. 8 gün oldu. İçeriden, Gölcük’ten haber bekliyoruz.” 
 
İşçilerin bir başka sözcüsü İsmail Demirbaş da Ford Otosan işçilerinin en öncelikli talebinin, Türk Metal  Sendikası’nı istememeleri olduğunu vurguladı. Demirbaş, şunları kaydetti: “Mevcut hiçbir sendikayı istemiyoruz. Olursa, burada çalışan yürekli insanlarla kendi sendikamızı kuracağız. Bu arkadaşlarımız sadece ekmek davası için mücadele  ediyor. Bu mücadelenin ruhuna uygun olan bir örgütlenmeye gideceğiz.”