Fed yetkililerinden şahin açıklamalar

0
26

Chicago Fed Baişkanı Charles Evans ve Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan Fed’in faiz artırmasına gerektiğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, enflasyon ve istihdamın Fed’in hedeflerine yaklaştığını ve faizin kademeli artırılması gerektiğini söyledi.

Bu yıl Fed toplantılarında oy kullanma hakkına sahip olan Kaplan, enflasyon ve istihdamın Fed’in hedeflerine yaklaştığını ve ekonominin şoka girmesini önlemek için kademeli faiz artırımlarını savunmaya devam ettiğini kaydetti.

Kaplan, “Sadece frenlere yüklenmek istemezsiniz. İlk önce gazı hafifletirsiniz, aynı zamanda, para politikası gecikme ile çalışır. Bu yüzden, enflayson Fed’in hedefi olan yüzde 2’ye ulaşmadan önce faiz artırımına gitmek mantıklı olur” şeklinde görüş bildirdi.

Chicago Fed Baişkanı Charles Evans, enflasyon ve kamu harcamalarına ilişkin belirsizlik dikkate alındığında, bu yıl iki faiz artırımının ABD ekonomisi için yeterli sıkılaştırma miktarı olabileceğini söyledi.

Madrid’de Bloomberg Television’dan Michael McKee’ye yaptığı değerlendirmede, “Tahminimi göz önüne alarak daha fazla güvene sahip olduğum ölçüde, bu, belki de üç fiaz artırımını destekleyebileceğimin iyi bir göstergesi olacaktır,” dedi ve “Eğer daha fazla belirsizlik olusa, iki doğru rakam olabilir” şeklinde görüş bildirdi.