Facebook için çok önemli 5 değer

0
30

2004’te kurulan sosyal medya devi Facebook 2009 yılına kadar bin çalışanı geçmemişti; fakat bugün şirketin 65 ülkeye yayılmış 13 bin kişilik bir ekibi var.

Business Insider’da yer alan habere göre, Facebook İnsan Kaynakları Direktörü Lori Goler Business Insider’a, şirketin iş alımı yaparken baktığı 5 büyük değeri olduğunu ve alınan herkesin bunlara uygun olması gerektiğini belirtti.

Goler, Facebook’un bu 5 büyük değerini açıkladı;

1. Cesur olmak
Facebook CEO Mark Zuckerberg 2012 yılında yaptığı konuşmasında, “En riski şey hiç risk almamaktır” demişti. Goler’ın söylediğine göre şirketi yenilikçi ve önü açık hale getiren de çalışanların cesareti.

2. Etki odaklı çalışmak
Facebook’un İşe Alım Küresel Başkanı Miranda Kalinowski Facebook’ta çalışanların sürekli yeni şeyler yarattığını ve onları geliştirmenin yollarını aradıklarını belirtti. Facebook çalışanlarının Facebook’un misyonunu ilerletmek için kişisel güce sahip olması gerektiği ve böylece dünyayı daha açık ve birbirine bağlı hale getirilebilmeleri gerektiği ifade edildi.

3. Hızlı olmak
Zuckerberg’in mantralarından biri “Hızlı ol ve bir şeyler kır”. Bu yüzden Facebook hızlı olup hata yapmayı, yavaş olup gelişmeleri kaçırmaya tercih ediyor.

4. Açık olmak
Facebook, işbirliği ve şeffaflığa çok değer veriyor. Goler, “Açıklık ve şeffaflık işbirliğini geliştirir. Bu bizim birlikte çalışma yolumuz” dedi.

5. Sosyal değer yaratmak
Goler Facebook’un ‘güç merkezli bir kuruluş’ olduğunu aktardı. Bu tanım şirketin kişisel yeteneklerini geliştirmeye, zayıf yönlerini güçlendirmeye çalışmaktan daha çok değer verdiğini anlatıyor. Zuckerberg’in dünyadaki herkesi birbirine bağlama misyonundan yola çıkarak şirket çalışanlarına anlamlı olabilecek çalışmaları üretmeleri konusunda da destek sağlıyor.