EPDK yazışmalarda KEP’i kullanacak

0
76

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), kendisine gelen bilgi edinme başvuruları ve tüketici şikayetleri hakkındaki yazışmalarını e-yazışma paketi olarak Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) üzerinden yapacak.

TÜRKKEP’ten yapılan yazılı açıklamada, sistemin 1 Ocak 2016’dan itibaren uygulamaya konulacağı ifade edildi.

Açıklamada, EPDK’nın elektrik ve doğalgaz dağıtım ve perakende şirketleriyle ilgili bilgi edinme ve tüketici şikayetleri hakkındaki yazışmaları KEP üzerinden yapacağı bildirildi. 

Buna göre, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı üzerinden gelen bilgi edinme ve şikayet başvuruları ilgili lisans sahibi şirkete KEP üzerinden E-Yazışma Paketi (EYP) olarak iletilecek ve şirket tarafından yine KEP üzerinden yanıtlanacak.

İlgili lisans sahibi şirketlerin, 1 Ekim 2015’e kadar kurumsal KEP adreslerini EPDK’ya yazılı olarak bildirmeleri, 1 Aralık 2015’e kadar e-yazışma için gerekli teknik altyapı çalışmalarını ve testlerini tamamlayıp çalışır hale getirmeleri gerekiyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, KEP ile yapılan yazışmaların yasal geçerliliği olduğunu ve müşteri güvenliği bilgileri ile yazışmalarının gizliliğinin uluslararası bilgi güvenliği standartlarına göre korunduğunu ifade etti. 

KEP iletilerinin senet hükmünde kesin delil olduğunu ve inkar edilemeyeceğini belirten Samast, bu delillerin sistemde en az 20 yıl saklandığını ve online olarak doğrulanabildiğini kaydetti.