Dünyanın en pahalı arabası Ferrari 250 GTO satışta

0
319

“Le Figaro” gazetesinde yer alan habere göre, dünyada 36 adet bulunan Ferrari 250 GTO’dan biri dört yıl içinde ikinci kez satışa sunulacak. Haberde,  bir Ferrari 250 GTO el değiştirdiği ya da satışa sunulduğu her defasında, otomotiv dünyasında büyük bir heyecan dalgasının oluştuğuna dikkat çekiliyor.
GTO serisi diğerlerinden çok farklı bir otomobil olarak tanımlanıyor. Bu Ferrari’ye sahip olanlar her beş yılda bir ünlü Fransız şampanya markası Moet et Chandon’un himayesinde düzenlenen yıllık organizasyonlarda bir araya gelerek otomobilin aurası’na katkıda bulunuyorlar. Ferrari 250 GTO’ya sahip olanlar arasında Pink Floyd’un bateristi Nick Mason, Forbes’in en zenginleri sıralamasında yer alan İngiliz iş adamı Anthony Bamford, Ralph Lauren ve Walmart’ın kurucu ailesinin torunlarından Rob Walton gibi saygın isimler yer alıyor
1962 yılında Berlin’de üretilen Ferrari 250 GTO bundan dolayı hem bir idol hem de dünyanın en pahalı arabası olarak biliniyor. Nitekim 2014 yılında İngiliz Bonhams müzayede evi tarafından düzenlenen müzayedede Ferrari GTO 250 tam 38 milyon dolara satılmıştı. Kısa süre önce de, Amerikalı avukat Bernard Carl’a ait aynı seriden bir başka Ferrari’yi satışa çıkardığını duyurdu. Birkaç hafta önce de,  Alman Glaesel ailesine ait Ferrari 250 GTO’nun 80 milyon dolar gibi dudak uçuklatan bir fiyata el değiştirdiği duyuldu.
Amerikalı Greg Whitten’ın 2000 yılından beri sahip olduğu ve Ağustos’ta satışa sunulacak olan Ferrari GTO ise diğerlerinden çok farklı. Bu otomobil 1962 yılından beri en az üç sezon boyunca girdiği tüm otomobil yarışlarını kazanarak, Aston Martin, Jaguar ya da AC Cobra gibi güçlü rakiplerini çok gerilerde bırakmayı başardı. Bu GTO’nun 45 milyon dolardan alıcı bulması bekleniyor.