Dünyanın en büyük 500 şirketi açıklandı

    0
    5567

    Fortune 500 Global Listesi açıklandı.

    1. WALMART

    WALMART KÖKLERİ Amerika’da bulunan uluslararası perakende satış şirketi. Mağazaları genel olarak orta ve alt-orta kesime hitap ediyor. Fortune Global 500 verilerine göre firma dünyanın en büyük halka açık şirketi konumunda. 2 milyondan fazla çalışanıyla dünyanın en değerli şirketlerinden. Bentonville, Arkansas’tan yönetilen şirket, 2009’da 258 milyar dolarlık satışının yüzde 51’ini Amerika’da manav sektöründe yaptı.

     Walmart, market ürünleri satışını 3 bin 100 mağaza üzerinden gerçekleştirirken, ürünlerin satın alınabildiği mağaza sayısı ise 1600. Market ürünleri alışverişi, genellikle haftalık alışverişler olarak karşımıza çıkıyor. Cowen ve Company’nin nisan ayında hazırladığı bir rapora göre Walmart müşterilerinin yaklaşık yüzde 11 ila yüzde 13’ü market alışverişi yapıyor. Bunun yanında Walmart, online alışverişte özellikle ev, bebek, moda ve evcil hayvan kategorilerinde kendini gösteriyor. Şirket, geçtiğimiz yıl, web sitesinde ev ve mobilya bölümlerini yeniden tasarladı. Bir yıl sonra da web sitesinde ev kategorisine yaptığı ziyaretlerde yüzde 35 artış olduğunu gördü. Hem evcil hayvan hem de çocuk modasında Walmart, bünyesine geçtiğimiz yıl 100’den fazla yeni marka eklendiğini söyledi. Bu da satışların artmasına ve Walmart’ın e-ticaret gelirini artırmasına yardımcı oluyor.

    Fortune 500 Global Listesi açıklandı. Bu sene listeye tek bir Türk şirket girdi.

    Listedeki tek Türk şirket pozisyonunu koruyan Koç Holding bu sene Fortune Global 2019 listesine 12 sıra yükselerek 423’üncü sıradan giriş yaptı. Fortune Global 2018 listesine 435’inci sıradan giren Koç Holding, bu yıl 423’üncü sıraya yükseldi.