Copyrobo sinema filmlerini Blockchain’e taşıyacak

0
80

Reklam prodüksiyon şirketi Anima İstanbul; elektronik imza ve blockchain teknolojisi hizmetleri sunan Copyrobo ile anlaştı. 

Anima İstanbul, eserlerinin telif haklarının korunması için Copyrobo’nun geliştirdiği blockchain teknolojisini kullanmaya başladı. İşbirliğinin bir diğer yönü de, blockchain (Blok Zinciri) tabanlı sinema ve video eserleri altyapısı kurulmasına önayak olacak.

Anima İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Ahu Günaydın ve Copyrobo kurucu ortaklarından Kadir Kurtuluş yaptıkları açıklamada; “Animasyon filmi, sinema filmi, dizi film ve reklamlar nihayetinde tek bir film ya da video olarak ortaya çıkar. Fakat ortaya çıkan bu eser, yüzlerce farklı eserden oluşmuş bir bütündür. Anima ile Copyrobo işbirliğindeki amaç; hali hazırda yazılı sözleşmeler silsilesi ile yürütülen sisteme alternatif olarak tüm eser haklarının blockchain tabanlı bir sistemde tutulması ve bu sayede hem “Smart Contract”lar (Akıllı Sözleşmeler), hem de Peer to Peer (Uçtan uca) satış imkanlarıyla dünyada bu alanda çığır açacak blockchain tabanlı bir sinema ve video eserleri altyapısı kurulmasıdır” konularına dikkat çektiler