Citi, 60 ülkeyi İstanbul’a bağladı

0
87

Dünyanın 100, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarının (EMEA) ise 55 ülkesinde faaliyet gösteren Citi Group, fiziki şube veya iştirakinin olmadığı, ancak kurumsal bankacılık hizmeti sunduğu 60 ülkeyi Citibank Türkiye CEO’su Serra Akçaoğlu’na bağladı. Citi, Türkiye’deki bir genel müdürüne ilk defa bölge görevi verirken, Akçaoğlu ayrıca EMEA yönetim kurulu komitesinin bir üyesi olmaya devam edecek.

Citibank Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, DÜNYA’ya bilgi verirken “Citi, bu 60 ülkenin önümüzdeki dönemde gelişme potansiyeli olduğuna inanıyor. Bunların büyük kısmı daha çok geleceğin ‘gelişmekte olan ülke’ adayları. Bugünden bu ülkelere yatırım yapıyor” dedi. Citi Group bünyesinde ilk kadın ve ilk Türk genel müdür unvanına sahip olan Akçaoğlu, ilk bölge görevini de alırken bu ülkelerde Türkiye arasındaki ticaret ve yatırım potansiyelini de artırmak için çalışacaklarını aktardı.

İstanbul, Citi için ilk kez yönetim üssü haline gelirken, Citi’nin şubesi olmayan ülkelerinin EMEA Başkanı olan Akçaoğlu 60 pazardan sorumlu yöneticilere liderlik etmiş olacak. Bu pazarlar için strateji oluşturulması ve faaliyetlerin büyütülmesi için çalışmaya başladıklarını aktaran Serra Akçaoğlu, mevcut durumda bu ülkelerde kamu kurumlarından, bankalara, büyük yatırımcılara kadar çalışıldığını da belirtti. Akçaoğlu şöyle devam etti: “Her bir ülkenin ayrı ayrı hedefi var. Ülke ülke inceliyoruz. O ülkelerde ne iş yapıyoruz, ne iş yapabiliriz. Citi bu 60 ülkede daha nasıl büyüyebilir diye bakıyoruz. Diğer taraftan da Türk müşterilerimizle 60 ülke arasında yaratabileceğimiz sinerjiyi araştırıyoruz. Büyük yatırımcılarıyla tanışacağız ve onları Türkiye’ye de getirmeyi planlıyoruz.”

Türkiye’de uygulanan birçok finansal çözüm önerisini bu ülkelere de taşımak istediğini söyleyen Serra Akçaoğlu, “Tedarik zinciri ve dış ticaret açısından Türkiye’nin model alınabileceği çözümlerimiz var. Ayrıca biz Türkiye’de PTT’nin şubelerini kendi şubelerimiz gibi kullanıyoruz. Gerçek zamanlı, online bağlantımız var. Aynı modeli o ülkelerde hayata geçirebilirmiyiz diye bakacağız. Oradaki yerel bankalarla ilişkimizi kuvvetlendirmek istiyoruz. Citibank Türkiye’de çalışan arkadaşlarımızın da bölge görevi olmasını da hedefliyoruz” bilgisini verdi.
Söz konusu ülkeler Afganistan, Azerbaycan, İzlanda, Hırvatistan, Kırgızistan, Litvanya, Slovenya, Beyaz Rusya, Güney Sudan, Türkmenistan, Makedonya, Özbekistan, Sırbistan, Vatikan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Malta, Moldovya, Libya, Gürcistan, Bosna, Umman, Arnavutluk, Filistin, Estonya, Etiyopya, Andora, Andorra, Benin, Botswana, Brundi, Burkina, Cape Verde, Cha, Madagaskar, Cong, Djibout, Eritre, Gibralar, Gibraltar, Guernsey, Gine, Man Adası, Latvi, Lesotho, Lihtenştayn, Liberi, Liby, Malaw, Moritanya, Mali, Karadağ, Nmibis, Nigeri, Rwanda, San Marino, Sierra Leone, Soa Tome and Principe, Swazilan ve Tog olarak sıralanıyor.