Beymen, 6 milyon TL’lik yatırımla yeni mağaza açıyor

0
135

Türk moda ve perakende sektöründeki 44 yıllık deneyimiyle pek çok ilke imza atan lider marka BEYMEN, beymen.com’daki hızlı büyüme grafiğini 2015’te de devam ettirdi. 

Yatırımları hızla artan Beymen.com, sürekli geliştirilen teknik özellikleri, tasarımı, alt yapı çalışmaları ve mobil uygulamasıyla birlikte 2015 yılında Ekim itibarıyla trafiğini %61 artırırken, 4 milyon ziyaretçiye ulaştı.

Beymen.com, 2015’te %100’lük bir ciro artışıyla, 82 mağazada gerçekleştirilen Beymen operasyonunun Zorlu Center, İstinyePark ve Nişantaşı mağazalarından sonra 4. büyük mağazası oldu. Beymen.com’un 2016 yılında yapılacak yaklaşık 6 milyon TL yatırımla 3. büyük mağaza olması hedefliyor. 

Beymen,Mağaza ve online satış kanallarını,“Omni-channel” stratejisi altında birleştiriyor. 

Beymen, Boyner Grubu’nun müşterilere her kanalda bütünleşik servis vermeyi amaçlayan “Omni-channel” yaklaşımına paralel offline ve online platformlarda tek bir kanal gibi birbirini tamamlayan şekilde çalışıyor. Gelişmiş pazarlarda “Omni-channel” stratejisini kullanan markaların, müşteri başına verimliğini 2 ila 4 kata varan oranda artırdığı gözlemleniyor. 

Beymen bunun ilk uygulamasını Türkiye genelindeki 9 Beymen ve 27 Beymen Club’ın mağazasında “click&collect” ile hayata geçirdi. Bu kapsamda Beymen.com müşterileri siparişlerini mağazalardan gerekirse ücretsiz tadilatlarını yaptırarak ve hatta deneyerek teslim alabiliyor. Uygulama müşterilerin yine bu noktalarda kolay ve hızlı iade yapabilmesine de olanak tanıyor.

“Omni-channel” uygulamalarının başka bir bacağı ise müşterilerin mağazadan satış danışmanı desteğiyle online sipariş verebilecek olmaları… Bu sayede müşterilerin beden ve farklı model seçkilerine daha kolay ve tüm mağazaların stoklarından ulaşabilmeleri sağlanıyor. 

Önümüzdeki dönem yine “Omni-channel” kapsamında uygulanacak diğer bir hizmet ise Beymen’lerde satılan tüm ürünlerin, yani 80 bin adet ürünün beymen.com’da görüntülenmeye başlayacak olması… Online satışı olmayan ürünler de bu yeni dönemde beymen.com’daki seçenekler arasında yerini alacak. Daha fazla ürünü müşterisine sunma hedefiyle Beymen.com, Ekim Ayı’nda 850 m2 büyüklüğündeki yeni stüdyosuna taşındı. 

“Koşulsuz Müşteri Mutluluğu” ilkesini online platformda da sürdüren Beymen, ücretsiz kargo, iade ve tadilat gibi hizmetlerini mağazalarla senkronize bir servis anlayışıyla devam ettiriyor.  

Beymen “Türkiye’nin moda destinasyonu” iddiasını beymen.com’a da taşıyarak exclusive marka ve tasarımlarla, farklı bütçelere uygun çok geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. 

Beymen.com, online satışta lüks perakendede uygulanmayan bir sistemle teslimatta kapıda ödeme seçeneğini ve İstanbul içinde aynı gün teslimat servislerini de 2015 yılı sonuna kadar hizmete sokacak.

Şimdiye kadar beymen.com çatısı altında gerçekleştiren Beymen Club için ayrı bir online alışveriş sitesi de Mart 2015’te faaliyete geçirildi. 

İstatistiklerle Beymen.com

Beymen.com, her ay ortalama 700 bin kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor. 

Beymen.com müşterilerinin % 50’si hali hazırda Beymen müşterisiyken, kalan % 50’lık kısım yeni müşterilerden oluşuyor. 

Hafta içi daha yoğun bir ziyaretçi trafiğine sahip Beymen.com, en fazla 10.00 – 16.00 saatleri arasında tıklanıyor. 

Beymen.com’da sepet ortalaması yaklaşık 460 TL olarak gerçekleşiyor. Ekim ayında, yani sezonun başlamasıyla birlikte rakam 560 TL’ye yükseliyor. 

Beymen.com’dan verilen siparişlerin 16 %’sı Beymen mağazalarından teslim alınıyor. Ziyaretçiler beymen.com’dan en çok ayakkabı, çanta, elbise ve gömlek satın alıyor.

Ziyaretçilerin en çok tercih ettiği ilk 10 marka; Beymen Club, Beymen Collection, Beymen Blender, Tory Burch, Academia, Marc by Marc, Dolce&Gabbana, Etro, Tods ve Valentino.

Moda dünyasında sıkça kullanılmaya başlanan “Erkekler yeni kadınlar” söylemi beymen.com’dan elde edinilen istatiksel verilerle de onaylanıyor. Son dönemde erkekler gitgide kadınlarla benzer satın alma alışkanlıkları gösteriyor. Beymen.com’u ziyaret eden erkeklerin sayfada geçirdikleri ortalama süre kadınlarınkine gittikçe yaklaşıyor. Ayrıca beymen.com’un yeni kullanıcıları arasında erkekler kadınların önünde seyrediyor.

Beymen.com’a gelen siparişleri kadınların genellikle akıllı telefon ve mobil uygulama üzerinden, erkeklerin ise laptop üzerinden yaptığı görülüyor.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da kadın müşterilerin; Adana, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Konya, Gaziantep ve Kocaeli’de ise erkek müşterilerin fazla olduğu gözlemleniyor.

Beymen.com’dan en çok sipariş veren iller sırayla, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya ve  Mersin olarak görülüyor.

2015 yılında sepet ortalaması en yüksek il Çorum oldu.