Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi tanıtıldı

0
40

Fiba Holding Yönetim Kurulu ve Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, Harvard İşletme Fakültesi dekanının 4 yıldır Hint bilim adamı Nitin Nohria olduğunu belirterek, küreselleşen dünyada artık milliyetin ikinci plana gerilediğini, aklın ve eğitimin tercihlerde ana kriter olduğunu söyledi

Perakende gayrimenkul sektöründeki kariyerine devam ederken genç yaşta hayatını kaybeden Alp Alkaş anısına, JLL Türkiye ve Özyeğin Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi İstanbul’da tanıtıldı.

Burada konuşan Özyeğin, üniversitenin nitelikli eğitimleriyle Türkiye’ye katma değer yaratmaya devam edeceğini söyledi. Alp Alkaş’ın babası ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş’ın kendisine Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi eğitimi fikriyle geldiğinde çok heyecanlandığını belirten Özyeğin, şöyle devam etti:

“Avi bana ‘bir merkez kuralım Alp’in adına’ dediği zaman, ben hemen üzerine atladım fikrin. Çünkü Avi hakikaten AVM sektöründe, perakende sektöründe bu işin duayeni ve bunu üniversiteyle beraber yapma konusu benim çok hoşuma gitti. Özyeğin Üniversitesi’nin en önemli özelliği sektörlerle iç içe olmak, gerek bizim öğrencilerimizi gerek piyasadaki iş insanlarını hocalarımızla buluşturmak ve karşılıklı birbirimizden istifade etmek. Çünkü Türkiye’de en fazla geliştirmemiz gereken konu eğitim… Eğitim konusunda ne yaparsak azdır.” 

Kendisinin 6 yıldır Harvard Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Danışma Kurulu’nda olduğunu anımsatan Özyeğin, “Harvard İşletme Fakültesi’nin master programına her sene 12 bin civarında müracaat oluyor ve bu 12 bin müracaatın takriben bin müracaatı Çin’den, aşağı yukarı bin müracaat da Hindistan’dan oluyor. Bu da bu ülkelerin nasıl ileriye dönük eğitime yatırım yaptıklarını gösteriyor. Geleceğin iş alemi liderlerinin nereden çıkacağını gösteriyor” diye konuştu.
 
“Hintli Harvard dekanı çok şeyi anlatıyor”
Harvard İşletme Fakültesi dekanının 4 yıldır Hindistan doğumlu bilim adamı Nitin Nohria olduğunu aktaran Özyeğin, küreselleşen dünyada artık milliyetin ikinci plana gerilediğini, aklın ve eğitimin tercihlerde ana kriter olduğunu söyledi.

Özyeğin, “Harvard gibi ve işletme fakültesi gibi Amerika’nın çok ‘gerçek Amerikalı-Beyaz Anglosakson, Protestan’ kesiminin nasıl bir hintli dekanı seçtiği de bence eğitim konusunda, eğitimin dünyada geldiği nokta konusunda çok şeyi anlatıyor” dedi.

Özyeğin Üniversitesi’nin kadın akademisyenlerin liderliğinde geleceğe yürüdüğünü aktaran Özyeğin, “Özyeğin Üniversitesi’nin yönetiminde kadınlarımıza pozitif ayrımcılık söz konusu. Her biriyle ayrı ayrı iftihar ediyorum. Hocalarımıza da bu merkezi bu noktaya getirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da MBA programıyla takviye edeceklerinden eminim” ifadelerini kullandı.
 
MBA programı faaliyete geçecek
JLL Türkiye Ülke Başkanı ve Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi Kurucusu Avi Alkaş da AVM ve perakendecilik sektörüne artan eğitimlerle katma değer katmak için çalıştıklarını kaydetti. 

Alkaş eğitimlere ilişkin şu bilgileri aktardı: “Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) ilk kez Özyeğin Üniversitesi Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi çatısı altında 4-8 Mayıs 2015 tarihleri arasında bir eğitim programı düzenleyecek. 

Ayrıca iki yılda bir kez düzenlenen Asya Pasifik Gayrimenkul Araştırma Sempozyumu, 2016 yılının haziran ayında, Singapur Üniversitesi (NUS), Hong Kong Üniversitesi ve Tsinghua Üniversitesi iş birliğiyle İstanbul’da gerçekleştirilecek. Bu iki etkinlikte de Türkiye’nin yanı sıra tüm dünyadan gayrimenkul ve perakende sektöründe duayen isimler gelerek bilgi ve deneyimlerini aktaracak. 

Ayrıca Özyeğin Üniversitesi’nin İşletme Yüksek Lisansı’na (MBA) Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi iş birliğiyle yeni bir uzmanlık alanı ekleniyor. Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi öğrencilerinin perakende ve gayrimenkul odaklı bir yüksek lisans programına devam etmesi mümkün olacak.”

Bu arada, Merkezin tanıtımından önce LC Waikiki ve Küçükler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük liderliğinde “Özel Dönemlerde Özgün Yönetim – LCW Bir Başarı Öyküsü” başlıklı bir ders yapıldı.

Küçük’e iş tecrübelerini paylaştığı için teşekkür eden Hüsnü Özyeğin’in, “Sayın Küçük, inşaatı tamamlanmış AVM’ye giderek orta alandaki hazır merdivenleri söktürmüş bir isim. Yarın, öbür gün AVM yaparsam hem Avi’ye hem Vahap’a danışacağım mutlaka” demesi katılımcıları güldürdü.

Özyeğin, Küçük’ü yakaladığı başarılardan ötürü tebrik ederken, yakında Avi Alkaş’ın işini elinden alabileceği esprisini yaptı.